Wygląda na to jeszcze nie są zarejestrowane w naszej społeczności. Aby się zarejestrować kliknij tutaj ...

Global Oneness Community          
Automatyczne tłumaczenie dokonane przez Google:
Albanian Arabic Bulgarian Catalan Chinese Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician German Greek Hebrew Hindi Hungarian Indonesian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swedish Taiwanese Thai Turkish Ukrainian Vietnamese

Go Back   Global Jedności Wspólnoty > Global Jedności główna > Pytania szczegółowe
Zarejestruj się Blogi Artykuły Zdjęcia Filmy Gadżety FAQ Użytkownicy Dzisiejsze Posty Szukać Dzisiejsze Posty Oznacz fora jako przeczytane Chat Room

Pytania szczegółowe Wszelkiego rodzaju pytania dotyczące swojego życia, rozwój osobisty, lub sytuacje, które chcesz mieć pomóc od innych. Ponadto, uprzejmie prosimy, aby pomagać osobom o pytanie - zazwyczaj Wszyscy doświadczyliśmy podobnych rzeczy w ten czy inny ...

Szybki News
Witamy w świecie Jedności Wspólnoty! Global Jedności Wspólnota jest miejscem wymiany myśli i pomysłów na temat wewnętrznych i zewnętrznych zmian i transformacji. Aby wysłać musisz Zarejestruj się tutaj. Niektóre z linków na początek: Strona główna forum, Grupy społeczne, Blogi, Artykuły, Zdjęcia, Filmy, Video Search, Kontakt, FAQ , Statystyki. Baw się dobrze i czuć się naprawdę pozytywnie do społeczności!

Uwaga: Ta reklama nie jest widoczna dla zarejestrowanych użytkowników

Tagi
Tematy: Divide , Przebacz
Filmy wideo: Divide , Przebacz ,

Reply

Linkback Narzędzia wątku Tryby wyświetlania
Old 07-03-2009, 06:28 PM   #10 (permalink)
Super Użytkownik
Moderator
Points: 15,275, Level: 85Points: 15,275, Level: 85Points: 15,275, Level: 85
Activity: 43%Activity: 43%Activity: 43%

Essence's Avatar

Activity Longevity
6/20 18/20
Today Posts
0/0 sssss1200
Blog Entries: 3
Dzięki: 1358
Środowisko: 1306 razy w 703 postów
Essence is on a distinguished road

Re: Czy można wybaczyć tym, którzy dzielą z nami?

Pozdrowienia Nas,
Mam zamiar iść zajmowania się porządki w 3D więc będę musiał wrócić do naszej dyskusji w późniejszym czasie liniowym ..... LOL

Wystawię nasza rozmowa z tym do teraz ...

Jest to nie tylko ból, który uczy nas leczyć, ale także radość, śmiech, zdziwienie i Miłości, która doprowadzi nas do krawędzi wiedząc, gdzie wyświetlane są naszą wolną wolę, by tworzyć piękno w naszym życiu.
I parafrazując Kahlil Gibran w swojej książce "Prorok", gdzie dzielili się z nami, że jest w naszym bólem, że znajdziemy możliwość doświadczenia naszych największych radości, bez cierpienia nie byłoby niczym porównać i naszej radości, co nie mogliśmy wiedzieć. I to do samej głębi odległość naszego smutku, że jesteśmy w stanie wznieść się do nieba w naszej radości.

Dopóki nadal .....

Namaste

Essence

Essence

Ostatnio edytowane przez Essence; 07-03-2009 w 07:00 PM07-18-2008, 07:37 PM
Essence está offline   Reply With Quote
Po User Says Thank You do Essence ta wiadomosc:
Nas (07-05-2009)
Old 07-05-2009, 07:30 PM   #11 (permalink)
Użytkownik
Junior Member
Points: 779, Level: 15Points: 779, Level: 15Points: 779, Level: 15
Activity: 0%Activity: 0%Activity: 0%

Ourself's Avatar

Activity Longevity
0/20 6/20
Today Posts
0/0 sssssss61
Podziękował 86 razy w 49 postów
Ourself is on a distinguished road

Hi Essence;

Dziękujemy za tak dobrze przemyślane i odpowiedzi informacyjny!

Nie próbowałem medytacji można zaproponował jeszcze ale kiedy się budzę następnego.

Jeśli chodzi o smutku i radości, ja tak naprawdę nie wierzy w przeciwieństwa. Wiem, że nie zgadzam, ale w moim umyśle, nie może być radość, która nie ma przeciwnych, w którym pojęcia radości i smutku rodzą. Nie mówię, jestem całkowicie poprawny w jakikolwiek sposób ... Po prostu moim zdaniem z tej perspektywy.

Z chwilą radości i smutku są oznakowane, nie ma tożsamości. To nie jest złe, jeśli nie zapominać, że tożsamość jest niczym innym jak konieczne WE złudzenie dokonywane w celu zbadania, kim jesteśmy.

Nie sądzę, emocje są wieczne towaru. Uważam, które zostały nabyte w ramach cyklu wzrostu. Dla mnie emocje przyszedł po świadomości, ale przed świadomość była Droga wszystko i Droga jest bezstronny do Samorealizacja powstaje, co z kolei prowadzi do wyrażenia siebie. Tam formy i różne przejawy formy teoretycznie wchodzi w grę dla mnie osobiście.

Essence
07-19-2008, 07:11 PM
Om Mani Padme Hum

Ostatnio edytowane przez Nas; 07-05-2009 w 07:46 PM07-18-2008, 07:37 PM
Ourself está offline   Reply With Quote
Po User Says Thank You do Nas ta wiadomosc:
Essence  (07-05-2009)
Old 07-06-2009, 12:05 AM   #12 (permalink)
Super Użytkownik
Moderator
Points: 15,275, Level: 85Points: 15,275, Level: 85Points: 15,275, Level: 85
Activity: 43%Activity: 43%Activity: 43%

Essence's Avatar

Activity Longevity
6/20 18/20
Today Posts
0/0 sssss1200
Blog Entries: 3
Dzięki: 1358
Środowisko: 1306 razy w 703 postów
Essence is on a distinguished road

Hi Essence;

Dziękujemy za tak dobrze przemyślane i odpowiedzi informacyjny!

Nie próbowałem medytacji można zaproponował jeszcze ale kiedy się budzę następnego.

Jeśli chodzi o smutku i radości, ja tak naprawdę nie wierzy w przeciwieństwa. Wiem, że nie zgadzam, ale w moim umyśle, nie może być radość, która nie ma przeciwnych, w którym pojęcia radości i smutku rodzą. Nie mówię, jestem całkowicie poprawny w jakikolwiek sposób ... Po prostu moim zdaniem z tej perspektywy.

Z chwilą radości i smutku są oznakowane, nie ma tożsamości. To nie jest złe, jeśli nie zapominać, że tożsamość jest niczym innym jak konieczne WE złudzenie dokonywane w celu zbadania, kim jesteśmy.

Nie sądzę, emocje są wieczne towaru. Uważam, które zostały nabyte w ramach cyklu wzrostu. Dla mnie emocje przyszedł po świadomości, ale przed świadomość była Droga wszystko i Droga jest bezstronny do Samorealizacja powstaje, co z kolei prowadzi do wyrażenia siebie. Tam formy i różne przejawy formy teoretycznie wchodzi w grę dla mnie osobiście.

Namaste [/ quote]
Pozdrowienia Nas,

Wiesz, to ciekawe, ja naprawdę nie zgadzam ... Ja też nie mają wiary w przeciwieństwa w miejscu źródeł. You know, I guess maybe I nigdy nie myśl o tym na swój sposób dokładnie, ale jak czytam Twoje słowa musiałem się zgodzić, że nie może być radość nie odwrotnie. To znaczy, nie jest to, co każdy religijnych i duchowych system wierzeń uczy ..... Źródło oryginalny, że jest tylko "Happy Thoughts"? Ale ..... nie, że samo pojęcie oznacza także, że w ramach tego samego źródła oryginalny musi istnieć smutek nie odwrotnie, bez radości? Nie Original Source obejmować wszystkie rzeczy? Nawet Opposites? Czy uważasz, że pojęcie przeciwieństw istnieje tylko tutaj, albo przynajmniej w niektórych niższych sferach wibracji? Jakie są twoje myśli o tym sądzi? Wiem, że będę o refleksję nad tym wszystkim siebie.

Również ..... pani powiedziała:
"Z chwilą radości i smutku są oznakowane, nie ma tożsamości. To nie jest złe, jeśli nie zapominać, że tożsamość jest niczym innym jak konieczne WE złudzenie dokonywane w celu zbadania, kim jesteśmy."
Zgadzam się również. Ale ..... Czy nie tu, nie były wysyłane tutaj właśnie to zrobić? Zbadaj, kim i czym jesteśmy. Nie Original Source "rozwinąć", lub (i waham się użyć tego słowa, ponieważ jest to 3D .... lol) "Fragment (w Illusion)" swoim "ja" do doświadczenia właśnie? Nie tylko na poziom naszego istnienia, ale na wiele innych?

I Dalej ..... Pani mówiła:
"Nie sądzę, emocje są wieczne towaru. Uważam, które zostały nabyte w ramach cyklu wzrostu. Dla mnie emocje przyszedł po świadomości,

Zgadzam się, że emocje, jak my, jako manifest trzeciego wymiarowej ludźmi jesteśmy, nie istnieją wiecznie. Zgadzam się, to typ "Emotion" jest "zdobyte" przez kilka środków moglibyśmy debata jeśli tak poczuł pragnienie .... LOL (Non których naprawdę ma znaczenie w dłuższej perspektywie ...... LOL)

Pani mówiła:

"ale przed świadomość była Droga wszystko i Droga jest bezstronny do realizacji siebie wynika, co z kolei prowadzi do wyrażenia siebie. Tam formy i różne przejawy formy teoretycznie wchodzi w grę dla mnie osobiście. "

I zgadzam się, że świadomość innych poziomach egzystencji przeszłości pewnego punktu Awakenment i Oświecenia jest bezstronny do dramatów ludzi, aż do poziomu egzystencji i dramatów Illusionary galaktyk i wszechświatów,
ALE ....... I nie utożsamiać bezstronności brak współczucia. A z tym mamy jakby zatoczyła koło ..... lol
Myślę, że następny powinien dyskutować, czy bezinteresownej miłości / współczucie Source Bożego jest Emotion. I pamiętaj, że ja nie mówię o "współczucie ponosi litości".

Mam jeszcze jedną kwestię. Pytanie to opiera się na założeniu, że wierzysz w Istot z innych światów i wymiarów, którymi są "obcy" lub "Spiritual przewodniki" lub "Wniebowstąpiony Masters". Jeśli nie, to jest rzeczywiście raczej wyciszyć pytanie.
Jednak w przypadku, gdy nie .....

Czy uważasz, że te "Istoty innych światów i wymiarów" mają emocje? Jeżeli tak, to swoje emocje tak samo jak nasze? Lub ich emocje bardziej zgodna z bezstronności Świadomość oryginalny?

Zaprawdę jestem korzystających z tej wymiany energii. Dziękuję.

Namaste

Essence

Essence K

Essence está offline   Reply With Quote
Po User Says Thank You do Essence ta wiadomosc:
Nas (07-06-2009)
Old 07-06-2009, 07:21   #13 (permalink)
Użytkownik
Junior Member
Points: 779, Level: 15Points: 779, Level: 15Points: 779, Level: 15
Activity: 0%Activity: 0%Activity: 0%

Ourself's Avatar

Activity Longevity
0/20 6/20
Today Posts
0/0 sssssss61
Podziękował 86 razy w 49 postów
Ourself is on a distinguished road

Heyya Essence;

I am really enjoying this too. Dziękuję bardzo za poświęcenie czasu!

Cytat:
Ale ..... nie, że samo pojęcie oznacza także, że w ramach tego samego źródła oryginalny musi istnieć smutek nie odwrotnie, bez radości? Nie Original Source obejmować wszystkie rzeczy? Nawet Opposites? Czy uważasz, że pojęcie przeciwieństw istnieje tylko tutaj, albo przynajmniej w niektórych niższych sferach wibracji? Jakie są twoje myśli o tym sądzi? Wiem, że będę o refleksję nad tym wszystkim siebie.
Kiedy zaczną się pojawiać w tej części, wiele z nich trudno jest następujące, lol ... Jeśli mogę zacząć emitować bez sensical, zignoruj mnie.

Uważam, przeciwieństwa są tylko koncepcje. Nie sądzę, nie ma smutku bez nadziei, radości, ale radość po prostu nie mając pojęcia o radości i smutku nie odwrotnie. Na przykład uważam, nienawiści jest tylko negatywny przejaw miłości. Nie sądzę Miłość odwrotnie. Albo nawet Magnetics ... Negatywnych i pozytywnych polarites są przeciwieństwami w cyklu, ale nie jest przeciwieństwem samego cyklu.

Myślę, że Droga jest wiecznej wibracji. Pozostałe wibracje powstać tylko jako część wibracji (jak fale w oceanie, oceanie sama fala).

Przeciwieństwa są po prostu częścią naszego systemu oznakowania. Nazywamy to system etykietowania separacji lub dwoistości. Przed dwoistość, naprzeciwko nie ma sensu. Przeciwieństw może istnieć tylko dzięki iluzji oddzielenia. Jeśli wszystko jest jednym, nie może być "inne" i nie ma "żadnych innych".

Cytat:
Zgadzam się również. Ale ..... Czy nie tu, nie były wysyłane tutaj właśnie to zrobić? Zbadaj, kim i czym jesteśmy. Nie Original Source "rozwinąć", lub (i waham się użyć tego słowa, ponieważ jest to 3D .... lol) "Fragment (w Illusion)" swoim "ja" do doświadczenia właśnie? Nie tylko na poziom naszego istnienia, ale na wiele innych?

Tak, wierzę w to. Dlatego mogę powiedzieć, że jest to konieczne iluzji. To było, że albo albo tu siedzieć i nic nie robić na wieczność ... Nie, dziękuję, lol.

Cytat:
Zgadzam się, że emocje, jak my, jako manifest trzeciego wymiarowej ludźmi jesteśmy, nie istnieją wiecznie. Zgadzam się, to typ "Emotion" jest "zdobyte" przez kilka środków moglibyśmy debata jeśli tak poczuł pragnienie .... LOL (Non których naprawdę ma znaczenie w dłuższej perspektywie ...... LOL)

To nie jest w najmniejszym stopniu. Ale to zabawne, myśleć czasem.

Cytat:
ALE ....... I nie utożsamiać bezstronności brak współczucia. A z tym mamy jakby zatoczyła koło ..... lol
Myślę, że następny powinien dyskutować, czy bezinteresownej miłości / współczucie Source Bożego jest Emotion. I pamiętaj, że ja nie mówię o "współczucie ponosi litości".

Gotchya ... Ale teraz naprawdę dał mi coś do rozważenia. Nie jestem pewien, współczucie było przed consciouness i wierzę, że świadomość była nagła realizacji "Jestem". Wierzę Współczucie jest wynikiem realizacji siebie, ale że nie ma wieczne "Zrealizowane Self". Przed "Jestem" został proces lub wykrzyknikiem sama w sobie jest głoszeniem siebie, a nie realizacji siebie. Byłoby to Eternal ego i ja "jest tylko cieniem samego siebie.

Myślę, że proces "Jestem" lub Samorealizacja nie miał pojęcia siebie lub coś ... To właśnie sposób, aż Way się świadome siebie. Nie byłoby żadnej konieczności opracowania współczucie, ponieważ nie było żadnych złudzeń, do pokonania. O ile, jak go umieścić, Współczucie może być wykorzystywany w taki sam sposób jak Miłość.

Nie sądzę, że źródło emocji, dopóki nie uzyskał ich, ale miłość? To toughy!

Cytat:
Mam jeszcze jedną kwestię. Pytanie to opiera się na założeniu, że wierzysz w Istot z innych światów i wymiarów, którymi są "obcy" lub "Spiritual przewodniki" lub "Wniebowstąpiony Masters". Jeśli nie, to jest rzeczywiście raczej wyciszyć pytanie.
Jednak w przypadku, gdy nie .....

Czy uważasz, że te "Istoty innych światów i wymiarów" mają emocje? Jeżeli tak, to swoje emocje tak samo jak nasze? Lub ich emocje bardziej zgodna z bezstronności Świadomość oryginalny?

Jestem pewien, że niektórzy mają emocje, a inne nie. Uważam, że każdy, które są zaawansowane i wiem, że wszystko jest jednym i nauce wszelkiego rodzaju będzie również emocje ... Nawet Vulcan się emocje. Oni po prostu eliminuje je z rytuału i wychowania. Niektórzy mogą być jak ludzie emocjonalnie, ale niektóre byłaby zupełnie inna. W sposób, który sprawia, że można powiedzieć, dopóki nie ma kontaktu. You never know ... Możemy być najbardziej zaawansowane we wszechświecie sub (choć wątpię). Co do innych światów, ja naprawdę nie spekulować ... Wierzę, że to wszystko i wszystko, ale są na drugiej stronie Wielkiego Wybuchu czy cokolwiek innego. Jestem po prostu powrót do mistyczne, ale skoncentruję się głównie na tym, co dzieje się w tej dziedzinie. Most przyjdzie do mnie w końcu.

Teraz mam zamiar trochę śniadanie i do medytacji was suggested.

Essence
07-19-2008, 07:11 PM
Om Mani Padme Hum

Ostatnio edytowane przez Nas; 07-06-2009 w 07:2707-18-2008, 07:37 PM
Ourself está offline   Reply With Quote
Reply