Wygląda na to jeszcze nie są zarejestrowane w naszej społeczności. Aby się zarejestrować kliknij tutaj ...

Global Oneness Community          
Automatyczne tłumaczenie dokonane przez Google:
Albanian Arabic Bulgarian Catalan Chinese Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician German Greek Hebrew Hindi Hungarian Indonesian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swedish Taiwanese Thai Turkish Ukrainian Vietnamese

Go Back   Global Jedności Wspólnoty > Global Jedności główna > Open Jedności Forum
Zarejestruj się Blogi Artykuły Zdjęcia Filmy Gadżety FAQ Użytkownicy Dzisiejsze Posty Szukać Dzisiejsze Posty Oznacz fora jako przeczytane Chat Room

Open Jedności Forum Wszystko związane z Jedności. Dyskusja, pomysłów, myśli .... które nie mieści się na innym forum.

Szybki News
Witamy w świecie Jedności Wspólnoty! Global Jedności Wspólnota jest miejscem wymiany myśli i pomysłów na temat wewnętrznych i zewnętrznych zmian i transformacji. Aby wysłać musisz Zarejestruj się tutaj. Niektóre z linków na początek: Strona główna forum, Grupy społeczne, Blogi, Artykuły, Zdjęcia, Filmy, Video Search, Kontakt, FAQ , Statystyki. Baw się dobrze i czuć się naprawdę pozytywnie do społeczności!

Uwaga: Ta reklama nie jest widoczna dla zarejestrowanych użytkowników

Tagi
Tematy: Głupota , Generousity , Punkt
Filmy wideo: Głupota , Generousity , Punkt ,

Reply

Linkback Narzędzia wątku Tryby wyświetlania
Old 05-28-2009, 02:48   #1 (permalink)
Użytkownik
Junior Member
Points: 1,042, Level: 18Points: 1,042, Level: 18Points: 1,042, Level: 18
Activity: 0%Activity: 0%Activity: 0%

SeaOfTranquility's Avatar

Activity Longevity
0/20 11/20
Today Posts
0/0 ssssss100
Podziękował 29 razy w 20 postów
SeaOfTranquility is on a distinguished road

Na którym etapie generousity głupota stać?

Jak niektórzy z Was wiedzą, uważam za bardzo opiekuńczy i hojne osoby, pomimo moich często poważne trudności finansowe, więc pytam Was wszystkich: w którym momencie czujesz się hojny, może prowadzić do szaleństwa?

Oczywiście nie ulega wątpliwości, że kradnąc ostatni kawałek chleba lub ostatniego dolara jest bardzo głupi, ale co kradnąc obok ostatniego dolara na przykład?
SeaOfTranquility está offline   Reply With Quote
Po 2 Users Say Thank You to SeaOfTranquility ta wiadomosc:
James (05-28-2009), 07-19-2008, 11:56 05-27-2009, 05:28
Old 05-28-2009, 05:06 PM   #2 (permalink)
Użytkownik
Junior Member
Points: 505, Level: 10Points: 505, Level: 10Points: 505, Level: 10

Spiritraiser's Avatar

Activity Longevity
0/20 6/20
Today Posts
0/0 sssssss44
Blog Entries: 3
Podziękował 57 razy w 28 stanowisk
Spiritraiser is on a distinguished road

Re: Na którym etapie generousity głupota stać?

Drodzy morza;
Uważam, że nie może być nieograniczona, co się daje - jak nie może być ograniczona, co się otrzymuje. Przykro mi, masz czas na trudności finansowe, ale z punktu widzenia nie tylko metafizycznej energii, ale również wierzeń chrześcijańskich (jak to zostało podniesione chrześcijańskiej), ponieważ wierzy, masz brak prowadzi jedynie do tworzenia brak. Co należy umieścić swoje uwagi na to, co otrzymasz. Wiem, że to trudne, ale nawet w czasach finansowego walki zamiast myśleć o tym, jak masz zamiar wystąpienia z pieniędzy, aby zapłacić rachunki - skoncentrować się na widząc ceny wejścia w twoim życiu i masz wesoło płacenia rachunków.
Czy nie jest punkt o duchowych i religijnych przekonań opartych na wierze - aby mieć wiarę? Wątpliwości i niejasności czujemy wynikają z naszych własnych myśli, a kiedy damy w tych negatywnych myśli przyciągamy negatywnych sytuacji. Bez względu na przekonania jest - Boga lub źródła energii - jeśli nie ma wiary, że to dobra rzecz, tak aby stworzyć dobre rzeczy dla ciebie - dlaczego w to wierzy?
Moja osobista odpowiedź będzie - Im więcej dajesz (w radosny sposób) więcej otrzymujesz.
Moje myśli są z miłości, pokoju i dostatku dla was wszystkich aspektów życia,
Spiritraiser
Spiritraiser está offline   Reply With Quote
Po User Says Thank You to Spiritraiser ta wiadomosc:
07-19-2008, 11:56 05-27-2009, 05:28
Old 05-28-2009, 05:29 PM   #3 (permalink)
Użytkownik
Starszy Użytkownik
Points: 11,723, Level: 74Points: 11,723, Level: 74Points: 11,723, Level: 74

James's Avatar

Activity Longevity
0/20 18/20
Today Posts
0/0 ssssss983
Środowisko: 1242 razy w 652 postów
James is on a distinguished road

Cytat:
Originally Posted by SeaOfTranquility View Post
Jak niektórzy z Was wiedzą, uważam za bardzo opiekuńczy i hojne osoby, pomimo moich często poważne trudności finansowe, więc pytam Was wszystkich: w którym momencie czujesz się hojny, może prowadzić do szaleństwa?

Oczywiście nie ulega wątpliwości, że kradnąc ostatni kawałek chleba lub ostatniego dolara jest bardzo głupi, ale co kradnąc obok ostatniego dolara na przykład?
Hi SeaofTranquility,
I akcja z własnego życia,
Istnieje wiele razy w życiu, że nie mogę dać monetarily i są inne czasy, że priorytety rodziny należy rozważyć przed Pragnę dać. Od tych powodów wydaje się być normą dla mnie, odkryłem, że wolontariat mój czas, gdzie feeled uwagę na to świetny sposób, aby zapewnić, że zawsze mogę podać, w sposób szczególny.
Jak opiekuńcze, dając siebie osobę, I don't think dawanie jest zawsze głupi z serca. Wiesz, gdy jego prawo, ale z tym się mówi, bez względu na to ile pieniędzy się, prawdopodobnie zawsze zdecydować się dać tym osobom potrzebującym obcy Ci spełnić, zanim będzie można wyjść i kupić ładniejszy samochód. Thats jak ja i ów, dlaczego nie chce przyjść do pieniędzy. Jasne, to pozwoli mi dać więcej, ale z powodu sposobu, jak sądzę, byłby on z pewnością przyczyną problemów, ponieważ jak już mówiłem wcześniej, jest ojcem rodziny, moje decyzje są rodziny wykonane.
Jestem więc zdarzyć, że udowodni Spiritraisers komentarze prawdziwe.
Nie chcę się zbyt zamożni, a zatem nie jestem.
"Uważaj, co pragnienie"
Pokój,
James
James está offline   Reply With Quote
Po 2 Users Say Thank You to James ta wiadomosc:
Essence  (05-29-2009), 07-19-2008, 11:56 05-27-2009, 05:28
Old 05-29-2009, 05:00   #4 (permalink)
Użytkownik
Starszy Użytkownik
Points: 8,250, Level: 63Points: 8,250, Level: 63Points: 8,250, Level: 63
Activity: 100%Activity: 100%Activity: 100%

theinfiniteone's Avatar

Activity Longevity
13/20 10/20
Today Posts
0/0 ssssss797
Blog Entries: 1
Podziękował 825 Times in 449 Posts
theinfiniteone is on a distinguished road

Listen to your heart .... to jeszcze głos twórcy ... czy to jest pierwszy kawałek chleba z nowego .. chleba lub kawałek ostatnio ___ Listen To Your Heart.
07-19-2008, 07:11 PM
Nie ma drogi do pokoju ...
... pokój jest drogą

Karma nie zawsze jest natychmiastowy ...
... ale zawsze jest

Mind tworzy przepaść...
...serca przenika go
theinfiniteone está offline   Reply With Quote
Po 2 Users Say Thank You to theinfiniteone ta wiadomosc:
Essence  (05-29-2009), 07-19-2008, 11:56 05-27-2009, 05:28
Old 05-30-2009, 03:59   #5 (permalink)
Użytkownik
Junior Member
Points: 1,042, Level: 18Points: 1,042, Level: 18Points: 1,042, Level: 18

SeaOfTranquility's Avatar

Activity Longevity
0/20 11/20
Today Posts
0/0 ssssss100
Podziękował 29 razy w 20 postów
SeaOfTranquility is on a distinguished road

Dziękujemy wszystkim za odpowiedzi i wsparcia, a wezmę to wszystko do mojego umysłu!

Punkt, który został wychowany na temat podając więcej niż tylko dobra materialne są bardzo prawdziwe, zwłaszcza w przypadku, gdy nie mam pieniędzy, aby pomóc ludziom w inny sposób. Istnieje wiele różnych sposobów, aby pomóc po wszystkim i po prostu trzeba zobaczyć, które z nich można użyć
SeaOfTranquility está offline   Reply With Quote
Po User Says Thank You to SeaOfTranquility ta wiadomosc:
07-19-2008, 11:56 05-27-2009, 05:28
Old 05-30-2009, 06:41 PM   #6 (permalink)
Użytkownik
Junior Member
Points: 460, Level: 9Points: 460, Level: 9Points: 460, Level: 9

AnnaMae's Avatar

Activity Longevity
0/20 7/20
Today Posts
0/0 sssssss50
Podziękował 19 razy w 13 postów
AnnaMae is on a distinguished road

Opowiem wam zdarzenie z własnego życia. Jadę do kościoła jedną noc i miałem bardzo mało lewej moja wypłata po zapłaceniu rachunków. Wiedziałem, co mam musiałby ostatnio mnie na tydzień do gazu i żywności. Nie pamiętam, co miałem, ale myślę, że było 10 dolarów, które następnie miałyby zająć obu. Rozmawiałem dzieje w mojej głowie, jeden chce mi dać wszystko za ofiarę Bogu i chce mi się ją zatrzymać. Wiem, że to nie ja był nieaktualny, ponieważ nie zatrzyma, a ja próbowałem. Więc wreszcie powiedziałem OK, to dzieje się zatrzymać, daję wszystko, co jako ofiara. Poszedłem do kościoła (nie płacić proboszcz tak to wszystko poszło do kościoła ciepła, elektryczne itd.) i oddał wszystko co do oferty. Veta zatrzymał się i nie miałem więcej kłopotów. Wziąłem obiad ze mną w poniedziałek do pracy i byłem obdarzony nieoczekiwanego wyboru zapłacić podróży, który wzrósł ponad trzykrotnie, co mi dał. Czuję, że był testowany i myślę, że ten test zdałem.
AnnaMae está offline   Reply With Quote
Po 2 Users Say Thank You to AnnaMae ta wiadomosc:
07-19-2008, 11:56 (05-31-2009), Shadrack (06-07-2009)
Old 05-31-2009, 06:10 PM   #7 (permalink)
Użytkownik
Junior Member
Points: 556, Level: 11Points: 556, Level: 11Points: 556, Level: 11

Shadrack's Avatar

Activity Longevity
0/20 8/20
Today Posts
0/0 sssssss50
Podziękował 16 razy w 11 stanowisk
Shadrack is on a distinguished road

Nie sądzę, hojność jest zawsze głupi. Będziesz szczodrze wynagrodzeni czy w duchu lub fizycznie, będziesz nagrodzony. Hojność jest najlepszym sposobem na okazanie miłości Boga i zawsze będzie praktyka będę nadal.
Shadrack está offline   Reply With Quote
Po 2 Users Say Thank You to Shadrack ta wiadomosc:
07-19-2008, 11:56 (05-31-2009), umaybrt (06-30-2009)
Old 06-07-2009, 05:52 PM   #8 (permalink)
Użytkownik
Junior Member
Points: 687, Level: 13Points: 687, Level: 13Points: 687, Level: 13

stillone's Avatar

Activity Longevity
0/20 8/20
Today Posts
0/0 sssssss50
Podziękował 23 razy w 17 postów
stillone is on a distinguished road

Teraz moje finanse są w ruinie, ale zawsze mogę zeskrobać kilka dolarów, aby pomóc osobie / bo jestem pasjonatem. Mieliśmy Relay for Life w moim mieście w nocy. Mam znajomego z rakiem. Po prostu jest tam go wesprzeć i wpłacając niewielką ilość wystarcza. Moje serce jest tam dla niego i wie, może liczyć na mnie. That is all that matters.
stillone está offline   Reply With Quote
Po 2 Users Say Thank You to stillone ta wiadomosc:
07-19-2008, 11:56 (06-07-2009), Shadrack (06-07-2009)
Old 06-07-2009, 09:50 PM   #9 (permalink)
Użytkownik
Junior Member
Points: 556, Level: 11Points: 556, Level: 11Points: 556, Level: 11

Shadrack's Avatar

Activity Longevity
0/20 8/20
Today Posts
0/0 sssssss50
Podziękował 16 razy w 11 stanowisk
Shadrack is on a distinguished road

Hojność nie zawsze oznacza pieniądze. Czas czasami jest bardziej wartościowe niż pieniądze. Troska jest bardziej wartościowe niż pieniądze także. Czasem ktoś po prostu potrzebuje opieki i współczucia, a to jest warte więcej niż pieniędzy.
Shadrack está offline   Reply With Quote
Reply