|
|
|
|||||||
| Zarejestruj się | Blogi | Artykuły | Zdjęcia | Filmy | Gadżety | FAQ | Użytkownicy | Dzisiejsze Posty | Szukać | Dzisiejsze Posty | Oznacz fora jako przeczytane | Chat Room |
| Open Jedności Forum Wszystko związane z Jedności. Dyskusja, pomysłów, myśli .... które nie mieści się na innym forum. |
| Szybki News |
| Witamy w świecie Jedności Wspólnoty!
Global Jedności Wspólnota jest miejscem wymiany myśli i pomysłów na temat wewnętrznych i zewnętrznych zmian i transformacji. Aby wysłać musisz Zarejestruj się tutaj. Niektóre z linków na początek:
Strona główna forum,
Grupy społeczne,
Blogi,
Artykuły,
Zdjęcia,
Filmy,
Video Search,
Kontakt,
FAQ ,
Statystyki.
Baw się dobrze i czuć się naprawdę pozytywnie do społeczności!
|
| Tagi |
![]() |
|
|
Linkback | Narzędzia wątku | Tryby wyświetlania |
|
|
#19 (permalink) | ||
|
Użytkownik
Junior Member
|
Re: Na którym etapie generousity głupota stać?Czytając posty na to, czy dać komuś w oparciu o ich prawdopodobnie brak możliwości lub to, co można uznać, że nieodpowiedzialne zachowanie, mi na myśl 2 rzeczy - "uczynić innych tak jak ich zrobić wam" i "nie sędzia abyście nie byli sądzeni ".
Choć nikt nie może uwierzyć, że kiedykolwiek się w podobnej sytuacji - zawsze zastanawiać - "Co zrobić, jeśli to było do mnie?" I zostały uznane za wiele razy w życiu i mogę powiedzieć zupełnie szczerze nie dbałem o to. Pokoju, miłości i obfitości, Spiritraiser |
||
|
|
|
|
|
#20 (permalink) | |||
|
Użytkownik
Starszy Użytkownik
|
Re: Na którym etapie generousity głupota stać?Cytat:
You are correct na notowania. Dlatego dałem osobie pieniędzy, kładę się w butach .... mógłbym opuścić tę osobę, że noc i wrócić do domu z moją piękną światła i A / C, tymczasem ona siedzi w ciemnym i pocenie się nieszczęśliwi? Nigdy nie mogłem zrobić, dałem jej ostatnie 60 dolarów. Jestem nie jestem sędzią, wiem, że pomógł jej w tym dniu, a ona jest wdzięczna, więc muszę wiedzieć, że zrobiłem dobry uczynek w tym momencie możliwe. Dziękuję za przypomnienie mi Spiritraiser Co absolutnie fantastyczne osiągnięcie! Jestem pewien, że będziesz cieszyć się przez wiele dni i nocy basen? Oops! tylko spojrzał rozumieniu Koi Pond się ....
07-19-2008, 07:11 PM
.. Tak, będziesz cieszyć się "oglądając" im basen! A w takim pięknym otoczeniu, wspaniałe dekoracje! Motyle też! jaki piękny! .. Well done theinfiniteone! Unoszę szkła na Ciebie! (Przed i napełniać!) Powinieneś czuć bardzo zachwyc |
|||
|
|
|
|
|
#21 (permalink) | ||
|
Użytkownik
Starszy Użytkownik
|
Re: Na którym etapie generousity głupota stać?Może wyraziłem się źle w przykładzie dałem. Ale myślę, że Lolo wyraził sposób lepiej - to robi różnicę między pomoc i umożliwienie. Nie chodzi tylko o choroby w postaci uzależnień, ale także np. dając w stosunku do ceny, gdy on / ona nie robi najmniejszego wysiłku, aby znaleźć pracę, ale jest trenerem ziemniaczanej. Baby-sitting, że nastoletnia córka's baby tak aby mógł iść bawić się trzy razy w tygodniu, a do domu kolejne dziecko, a po tym jeden trzecie dziecko ...
Nie chodzi o to sądząc albo jest o miłości. Tough Love. Nadanie bezdomny lub narkoman na ulicy kanapkę, co może być ewentualnie w tym złego? I muszę dodać, gdy byłem w sytuacji, gdy poprosiłem o pomoc moich bliskich, przede wszystkim moim siostrom i jeśli spojrzeć na mnie i powiedz No naprawdę wrócić i analizować co to jest pytam z nich - to najwięcej czasu, nie jest czymś, co jest dobre dla mnie, które pomogą mi rozwijać. Mogę liczyć na ich temat powiedzieć nie do mnie, kiedy idę na manowce. I jestem bardzo wdzięczna za to. Ostatnio edytowane przez Narnia; 06-18-2009 w 04:56 PM07-18-2008, 07:37 PM |
||
|
|
|
| Po 2 Users Say Thank You to Narnia ta wiadomosc: |
LoLo113 (06-18-2009),
metamorphictrance (06-19-2009)
|
|
|
#22 (permalink) | ||
|
Użytkownik
Junior Member
|
Re: Na którym etapie generousity głupota stać?Mam podobną sytuację w mojej rodzinie, gdy siostrzenica nie szuka pracy, ani jej, ani jej mąż, a potem woła o pieniądze na zakup żywności i płacić rachunki. Kiedy oni dostać pieniądze nie są wydawane na jedzenie dla dzieci, ale na narkotyki i alkohol. I rozwiązać problem w moim sercu, kupując produkty spożywcze czasami nakarmić dzieci, ale nie daję pieniądze w tej sytuacji.
07-19-2008, 07:11 PM
O ile kogoś takiego jak ty dba cały straszny, słówka będzie lepiej. It's not. -- Dr. Seuss "Lorax |
||
|
|
|
|
|
#23 (permalink) | ||
|
Użytkownik
Junior Member
|
Re: Na którym etapie generousity głupota stać?Jedno, co zawsze było dla mnie ważne jest to, że niezależnie od osoby daję prezentów lub hojność korzysta z tych darów w mądry sposób, a nie uciekać się do wydawania pieniędzy na wady, lub jeśli został dar mądrości ... jeśli nie chcą słuchać.
|
||
|
|
|
|
|
#24 (permalink) | ||
|
Użytkownik
Junior Member
|
Re: Na którym etapie generousity głupota stać?Final Analysis
Ludzie są często nieuzasadnione, nielogiczne i egocentryczne, ... przebacz im tak. Jeśli jesteśmy uprzejmi, ludzie oskarżają cię o egoistyczne, ukrytych motywów, ... Be Kind anyway. Jeśli się powiedzie, wygrasz kilka fałszywych przyjaciół i niektóre prawdziwe wrogów, ... powodzenia anyway. Jeśli jesteś uczciwy i szczery, ludzie mogą was oszukać, ... być uczciwym i frank anyway. To, co wiele lat budynek ktoś może zniszczyć z dnia na dzień ... budować tak. Jeśli uważasz, spokoju i szczęścia, mogą one być zazdrosnym, ... be happy anyway. Dobrze, że do dzisiaj ludzie często zapominają o jutro, ... dobrze czynić tak. Daj światu najlepsze co masz, i nigdy nie może być wystarczające, ... dają najlepsze, że masz tak. Widzisz, w ostatecznym rozrachunku jest między tobą a Bogiem, ... Nigdy nie było między wami a nimi tak. Mother Teresa |
||
|
|
|
| Po User Says Thank You to umaybrt ta wiadomosc: |
Essence
(07-02-2009)
|
|
|
#25 (permalink) | ||
|
Super Użytkownik
Moderator
|
Re: Na którym etapie generousity głupota stać?Pozdrowienia Wszystkie,
Chciałem tylko powiedzieć, myślę, że to był wielki wątek z wielu wspaniałych stanowisk, opinii i odpowiedzi szczere. I have really enjoyed it. A umaybrt, thank you so much for sharing with us Mother Teresa słowa. Oni i ona promieniuje miłością czystą energię. Namaste Essence Essence |
||
|
|
|
| Po User Says Thank You do Essence ta wiadomosc: |
umaybrt (07-02-2009)
|
|
|
#26 (permalink) | ||
|
New Member
Junior Member
|
Re: Na którym etapie generousity głupota stać?Istnieje cytatem Pisma, które weszły do głowy podczas czytania tego wątku, "ciało jest słabe, ale duch jest silny", i służy mi pomóc skierowania w razie wątpliwości
![]() |
||
|
|
|
| Po User Says Thank You to DianneMarie ta wiadomosc: |
Essence
(07-03-2009)
|
![]() |