PREAMBULA
Pas dy ese të parë janë shkruar në një kohë në vitin 2004 për pesë vjet pasi kisha në pension nga punësimi me kohë të plotë. I korrigjuar ata në dy raste: më 25 mars 2005 dhe në shkurt 2008 16. Deri në maj të 2005, një moshë e 60, i kishte liruar veten time të plotë punën time, me orar të punës dhe më të madhe të aktivitetit tim vullnetare. Botimi më poshtë i referohet si 3 edicionin tim të këtyre eseve. 1 Botimi i këtyre eseve është shkruar dhjetëra vite pas fillova të mbaj shënime organizuar në ëndrrat dhe jetën ëndërr (1), një ëndërr-jetës për mua se në kohë u kthyen rreth 40 vjet 1952 / 3. Edhe pse kam mbajtur shënimet dhe referencat e detajuara në dosjen time ëndërr,
Journal: Vëllimi 1,3 Dreams 1952 të paraqesë, Shikime nuk janë gjetur këtu, vetëm emrat e burimeve.
Prev -------------------------- --------------------
(1) ëndrra ime e parë ishte regjistruar më 21 mars 1986, por vetëm tre ëndrrat janë regjistruar deri në 19 prill 1992. Në vitin 1992 kam regjistruar dhjetë dhe kështu ëndrrat është që unë shoh 1992 si fillim serioze tim mbajtjen e shënimeve të organizuar në ëndrrat e mia.
__________________________________________________ ______________________
INTERPRETIMI I DREAMS: nr.2 ese
Pas 22 vjet (1986-2008) të mbledhur përvojat e mia ëndërr, ata episodically mbledhur, sepse unë mbledhur vetëm disa, disa Një shtatëmbëdhjetë-4 faqe, pasi u përpjekur që të kujtojnë dhe të shkruani përvojat ëndrra ime kthim në vitin e parë të mia fëmijërisë në fund të 1952 / 3, kur unë isha tetë / nëntë vjet të vjetra, disa Pesëdhjetë e pesë vjet; pas 16 vjet (1992-2008) të përpiqet të analizojë përvojat e mia ëndërr, atë që unë dua të bëj këtu është zgjeruar ese parë unë shkroi mbi këtë temë në 2004 dhe që unë rishikuar në një botim të dytë në vitin 2005 dhe në një botim të tretë në 2008.
Lord Bajroni thotë se ëndrrat "duken si myzhde i përjetësi" dhe "Abdu'l-Baha shpesh i referohet në botën e ëndrrave për të ilustruar ekzistencën e shpirtit, për të ilustruar se shpirti nuk është i varur në trup, të ilustruar me intensitet më të madh e ndjenjat, perceptimet dhe lumturi pas lirimin e frymës apo shpirtit nga trupi. Abdu'l Por 'Baha gjithashtu i referohet "një përzierje hutuar e ëndrrave", "ëndrra boshe", dhe "ëndrrat e zbrazët." Dreams gjithashtu mund të Abdu'l të profetike. Për-Baha ata parathënë vdekjen e tij.
"Kjo vërtetë është imparted shpesh përmes ëndrrave ka ai që është i njohur me historinë, sidomos fetare histori, mund dyshim," kështu thuhet në një letër të shkruar në emër të Guardian. "Në të njëjtën kohë ëndrrat dhe vizionet gjithmonë janë me ngjyrë dhe i ndikuar më shumë ose më pak nga mendja e ëndërrues dhe ne duhet të kini kujdes të japin një rëndësi shumë për ta. Pastër dhe më të lirë nga paragjykimet dhe dëshira zemrat tona dhe mendjet bëhet, më e mundshme është ajo që ëndrrat tona do të përcjellë të vërtetën të besueshëm, por në qoftë se ne kemi paragjykime të forta, likings personale dhe aversions, ndjenjat e keqe apo motive të keqe, këto do të tërheq me litar dhe i shtrembërojnë frymëzues ndonjë përshtypje që na vjen.
Në ëndrrat e shumë raste kanë qenë mjet për sjelljen e njerëzve për të vërtetën apo të vërtetues i tyre në sistemet e tyre besimin e veçantë. Ne duhet të përpiqemi që të bëhet i pastër në zemër dhe `lirë nga të gjitha pos Zotit, dhe kjo nuk është çështje e lehtë. Unë kurrë nuk kanë qenë veçanërisht i impresionuar me pastërtinë e mendjes time, shpirtin tim ose shpirtin tim, kështu që nuk befason mua kur kam ëndrrat e që janë të hutuar, komplekse, çuditshëm, me probleme, madje edhe të sëmurë dhe prekur me lloje të ndryshme të dëshpëruar. Ëndrrat e mia, si dhe mendimet e mia janë shpesh zgjuar larg nga të pastër dhe të vërtetë. "E mbeturinave dhe mbeturinave në jashtë," si një nga thëniet nga dekadat e jetës sime shkon, një thënie që unë dëgjoj përsëri dhe përsëri gjatë viteve.
"Shkurt, nuk ka dyshim se vizione nganjëherë vijnë tek individët, që janë të vërteta dhe kanë rëndësi. Nga ana tjetër, kjo vjen për të një individi nëpërmjet hirit të Perëndisë, dhe jo përmes ushtrimit të çdo të fakulteteve të njeriut. Kjo nuk është një gjë që një person duhet të përpiqet të zhvillojë. Kur një person përpjekjet për të zhvilluar fakultete kështu që ata mund të gëzojnë të vizioneve, ëndrrave etj, në të vërtetë ajo që ata po bëjnë është dobësuar të caktuar të kapaciteteve të tyre shpirtërore, dhe kështu nën rrethana të tilla, ëndrrat dhe vizionet nuk kanë realitet, dhe përfundimisht të çojë në shkatërrimin e karakterit të personit. "
Sigurisht, ka shumë njerëz kam takuar në jetë që nuk do të pajtoheshin me këtë kuotë. Ata kanë një literaturë të ndryshme urtësi sifting mekanizëm. Për çdo të tyre, unë them. Por ky mekanizëm është pjesë e minave, një mekanizëm kam qenë rafinim për mbi gjysmë shekulli tani. Nuk është qëllimi im që të japin kuotën e tyre thjesht nga shumë burime të mirëkuptimit mbi këtë temë, Baha'i dhe jo-burime Baha'i, edhe pse unë do të bëj kështu që kohë pas kohe. Unë kam zhvilluar edhe një fotografi, një dy-binder ring më subjekt i cili lejon mua që të përpiqet të marrë disa sintezë mbi orientime teorike të ëndrrave. Koha nuk lejon mua që të përfundojë këtë ese këtu. Unë do të kthehet në këtë temë në një datë të mëvonshme.
Ron Çmimi
16 shkurt 2008
3 edition
Tani, pas gjashtëmbëdhjetë vjetësh (1992-2008) e regjistrimit disa nga ëndrrat e mia, duke mbajtur shënime mbi ëndrrat dhe sigurimin e një përmbledhje të ngjeshur të dyzet viteve të mëparshme të jetës sime ëndërr (1952-1992), unë kam themeluar një bazë të mirëkuptimit, një bazë për integrimin e ëndrrat e mia në autobiografinë time, në atë masë që kjo është e mundur. Kjo ese është një përpjekje në një përmbledhje, një kuptim, një përshtatshmëria e perspektivë, një kontekst të fillojë shqyrtimi i pyetjeve themelore vis-a-vis jetës time ëndërr.
Çfarë do të bëjë në fakt me rezultatet nga ky ekzaminim fillestar, ky përpunim fillestar, prej të kuptuarit tim dhe të të tjerëve i kanë tërhequr në është një çështje ende për t'u përpunuar. Çfarëdo që unë "të bërë," ndoshta do të zhvillohen me kalimin e kohës, nëse ajo transformohet në të gjitha. Ashtu si shumë mendime, ato mbetet vetëm se - mendime dhe veprime kurrë rezultate. Ndoshta unë kam bërë tashmë një fillim në fushën e veprimit me disa poezi tim që aludojnë, pasi ata shpesh bëjnë, për ëndrrat dhe jetën time ëndërr. Tre nga këto poezi mund të gjendet në dy mi-ring binder të drejtë --
Journal: Vëllimi 1,3 Dreams 1952 të paraqesë
. Unë nuk e kanë përfshirë ato këtu në këtë ese hyrës. Unë duhet të them këtu, si një lloj i hapjes vini re, se puna e John Davidson, një profesor i psikologjisë në Universitetin e Tasmania dhe Baha'i, i cili mësoi një kurs mbi ëndrrat në vitet 1980 dhe 1990, ka qenë diçka e një frymëzim këtu.
Ajo ka qenë më shumë se një shekull që nga Frojdi botoi tijInterpretimi of Dreams (1900)
dhe, sigurisht, ëndrra në historinë e qytetërimit perëndimor shkon prapa në të dy grekëve dhe Hebrenjve, ndër të tjera, por nuk është qëllimi im këtu për të shkuar në këtë histori. Frojdi tha se ëndrrat janë rruga mbretërore për një jetë të brendshme, por ka një rrëmujë e mendimit dhe ndjenjë në ëndrrat dhe në mënyrë që rruga mbretërore nuk është një rrugë e drejtë dhe të thjeshtë. Jung tha se ai kishte ndihmuar për të kapërcyer egotizëm e natyrshme në autobiografinë e tij dhe në jetën e tij nga procesi ëndërr. Ai gjithashtu u ndjenë ëndrrat na ndihmoi kontakt vetë hije. Adler, në kontrast, pa ëndrra si antitezë e sens të përbashkët dhe të vërtetë, të vërtetë, si hark armiqtë e tyre. Jeta jonë stilit shpesh merr nga kontakt me realitetin dhe sens të përbashkët dhe ëndrrat mund të na ndihmojë të parë këtë irealitet në kontekst, Adler vazhdoi.
Shkencore të rrallë njerëzit me mendje ëndërr thuhet. Kjo është sigurisht e vërtetë të dy gruan time dhe djalin tim, as nga të cilët duket se kanë shkuar më shumë në jetën e tyre ëndërr dhe dy prej të cilëve janë shumë më tepër sh Por kjo nuk është e gjitha. Literaturë për subjektin e ëndrrave tani është tash vonë dhe ajo nuk është qëllimi im që të japë edhe një vështrim të përciptë e atij materiali, jo këtu në këtë ese as tjetërkund. Unë mendojnë se është e mundshëm në botë ëndërr, një potencial kam fathomed zor gjashtëmbëdhjetë vite pas këtij studimi dhe analiza. Brian Finney thotë se ëndrrat e zgjoj "shpresat e rëndësi që të mbetet i paplotësuar për shkak të natyrës së tyre private dhe të tërthortë." Faqet e mia file ëndërr do të zbulojë disa nga këto shpresa dhe disa nga nisje mi radikale nga sens të përbashkët dhe realitetin, duke hedhur dritë, kam besim, në autobiografinë e kam shkruar dhe titulli i të cilit është:
Kërkime mbi katër epokave: Një studim në dhe një studim i autobiografi.
Shumë kuotimet dhe artikuj tani në dispozicion për subjektin e ëndrrave nga burime të ndryshme janë të rëndësishme për të kuptuarit tim dhe përvojën e ëndrrave. Kam lexuar ato nga koha në kohë kur unë jam duke u përpjekur për të zgjidhur një ëndërr dhe kuptimin e saj. Literaturë tani është, si them më sipër, zhvillim. Në pesë vitet e fundit, 2003-2008, kam filluar të grumbulluar një koleksion të artikujve të tillë në dosjen time ëndërr. Por, unë duhet të rrëfej se subjekt është për mua një çelës i vogël në simfoni e madhe e jetës, simfoni e madhe e kulturës time të të mësuarit, si dhe arritjet dhe arritjet e mendjes. Unë rrallë vijnë në studimin e ëndrrave si një subjekt, unë rrallë rekord një ëndërr. Nuk është vetëm shumë tjetër po ndodh në jetën time intelektuale që është me interes më të madh dhe vëllim vlerë në punën time.
Në njëzet tim e dy viteve të grumbullimit të ëndrrës dhe përshkrim (1986-2008) dhe vitet e gjashtëmbëdhjetë vite të studimit dhe analizës (1992-2008) se do të duket unë nuk bëj shpesh vijnë nga bota e mia ëndërr dhe e vuri pendën time në dorë. Vetëm kur ka disa të mbetura të ndikojë që qëndron në mendjen time më zgjuar, mbase dy apo tre herë në vit në më shumë dhe mbi mesatare. Në gati nëntë vjet që vijnë në Tasmania, 1999 me 2008, kam bërë vetëm 29 të hyra ose tre në vit. Pas gjithë këtyre 22 viteve i kanë shënuar vetëm faqet e shtatëmbëdhjetë të notave me shkrim dhe shtypen në ëndrrat e të veçanta, më pak se 1 faqe në vit. Nëse unë përdor periudhës kohore 1952-2008, pesëdhjetë e gjashtė vjet, si të dhëna bazë e mia, unë kam për një faqe të çdo tre vjet, 170 fjalët e një viti, 14 fjalë një muaj, 3.5 një javë dhe, ndoshta, një fjalë çdo dy ditë.
Në vitin e kaluar, që nga maji 2007, kur unë filloi të marrë anti-effexor qetësues, jeta ime ëndërr ka ardhur gjallë me aktivitet i kujtojnë çdo natë. Por unë kam shënuar vetëm katër ëndrrave në këtë periudhë prej gati dhjetë muaj. Ky nivel i regjistrimit është një tregues i mirë për shkallën e përpjekjeve të mia sistematike për të studiuar jetën time ëndërr. Unë shpresoj, megjithatë, që kjo ese të shkurtër dhe material, i cili është përcaktuar në dosjen time ëndërr, edhe pse nuk janë të përfshira këtu në çdo hollësi, do të jetë e nevojshme edhe për këdo që vjen pas saj. Është vetëm fillimi të jetë me disa të përdorë për mua si unë të hyjë këto vitet e madhore vonë. Ndoshta një studim më serioz të fushën e ëndrrave në këto vitet e para madhore tim vonë, mosha 60-65, është në horizont. Koha do ta tregojë.
Ky aktivitet, kjo fotografi, e këto ide, për të siguruar një burim të pëlqyeshëm dhe ushtrimin e meditimit nga koha në kohë si unë luaj me sende nga ëndrrat e mia si ato shkojnë në jetën time REM zgjuar nga gjumi dhe jo-REM. Gjumit REM u zbulua në vitin 1953. Kjo ishte zgjidhje e parë në shkencë empirike ëndërr. Duket mua, megjithatë, se të dhënat i marrë është thjesht shumë i përciptë të jetë me vlerë të madhe. Interesat e mia shkencore për pjesën më të madhe qëndrojnë në disiplina të tjera të jetës, e jo ëndërr-studim.
1953 ishte një vit i rëndësishëm, me Mbretërinë e Perëndisë si fillim ai bëri atë vit, nga një perspektivë Baha'i. Natyrisht në më shumë se gjysmë shekulli që nga ajo kohë (1953-2008), ka pasur një rritje të madhe në studimin empirik të ëndrrave, fle dhe çështjet që lidhen dhe probleme. Por kjo nuk është synimi im këtu për të banuar në këtë literaturë zhvillim, problemet e gjumit, ose, të vërtetë, shumica e çështjeve që kanë dalë në studimin e ëndrrave. Kjo skedë është më shumë një retrospektive personale, në mënyrë që të flasin. Ndoshta në një të ardhme, në një vazhdim ese për temë, unë do të zgjerohet ambit e studimit tim. Si Abdu'l-Baha thotë se "një lëvizje më e mrekullueshme dhe emocionuese u shfaq në botën e ekzistencës në atë vit, 1953, dictu mirabile. Le të shihet se çfarë zgjidhje dhe njohuri të shfaqen në vitet e mia madhore dhe mosha e vjetër në fund të studim i mëtejshëm i ëndrrave dhe nga zhvillimi i Besimit Baha'i me të cilën unë kam qenë i lidhur gjatë se gjysëm shekulli të njëjtën.
16 shkurt 2008
3 edition
3 edition
Ese Very interesting. Unë nuk i mbajnë të dhënat e ëndrrave të mia, por unë mund të fillojnë. Ajo mund të provojë të vlefshme për mua dhe rritjen e mia shpirtërore kur shikon mbrapa gjatë viteve, si duket se ka bërë për ju.