PREAMBULA
Naslednji dve eseji so bili najprej napisana v določenem času v letu 2004 približno pet let, ko sem odstopil s polnim delovnim časom. I revidirano jih ob dveh priložnostih: na 25. marec 2005 in na 16. februar 2008. Do maja 2005, starost 60 let, sem sproščena sam moje s polnim delovnim časom, krajšim delovnim časom in večina mojih aktivnosti prostovoljca. Izdaja spodaj Pišem kot moj 3. izdaja teh esejev. 1. izdaja teh esejev je napisal deset let potem, ko sem začel voditi organizirano pojasnilih sanje in sanje življenje (1), sanje, življenje za mene, da v času vrnil približno 40 let, do leta 1952 / 3. Čeprav sem redno ugotavlja in podrobne navedbe v sanjah datoteki,
Journal: Volume 1,3 Dreams 1952 do danes, no opombe so na voljo tukaj, samo imena virov.
-------------------- Opombah --------------------------
(1) Moj prvi zabeleženi sanje sta 21. marca 1986, vendar so bile le tri sanje zabeležene do 19. aprila 1992. Leta 1992 sem zabeleženih deset sanje, in zato, da vidim 1992 kot resno začne z mojim vodenje organiziranih pojasnilih na moje sanje.
__________________________________________________ ______________________
Interpretacija sanj: Esej NO.2
Po 22 letih (1986-2008) zbiranja moje sanje izkušnje, zbiranje tega episodically, ker jaz zbirajo le nekaj, nekaj sedemnajst-4 strani, po poskusu odpoklica in napišite moje sanje izkušnje vrača v prvo leto mojega pozno otroštvo v 1952 / 3, ko sem bil osem / devet let, kakšnih petdeset in pet let, po 16 letih (1992-2008) poskusa za analizo moje sanje izkušnje, kaj bi rad, da to tukaj je razširiti prvi esej sem pisal o tej temi v letih 2004 in revidiranega v kateri sem druga izdaja leta 2005 in tretja izdaja v letu 2008.
Lord Byron pravi sanj "videti kot naznanja večnosti" in "Abdu'l-Baha pogosto sklicuje na svetu sanj za ponazoritev obstoja duše, ki kažejo, da duša ni odvisna od telesa, za ponazoritev večja intenzivnost čustev, zaznavanja in sreče po sprostitvi duha in duše iz telesa. Vendar 'Abdu'l-Baha sklicuje tudi na "zmedeni mešano sanj," idle sanje, "in" prazne sanje. "Dreams lahko tudi biti preroško. Za 'Abdu'l-Baha so napovedal svojo smrt.
"Ta resnica je pogosto dale skozi sanje, nihče, ki je seznanjen z zgodovino, še posebej versko zgodovino, lahko dvom," zato je dejal, v pismu napisan v imenu Guardian. "V istem času sanje in vizije so vedno obarvana in vplivom, ki ga bolj ali manj um sanjač in moramo čuvati opremljanja prevelik pomen za njih. Čistejše in brez predsodkov in želje naših src in misli postanejo, bolj verjetno je, da bodo naše sanje posredujejo zanesljive resnice, ampak če imamo veliko predsodkov, osebnih likings in odporov, slabe občutke ali zla motivi, bodo te osnove in onemogočilo vsak navdihujočih vtis, da prihaja k nam.
Moramo test prikazov pridemo skozi sanje, vizije ali navdihom, s primerjanjem z pokazala, Word ali nekatere telesne modrosti literature smo tako cenijo, imajo kot standard, če bomo imeli standard na vseh. Mi bi morali preveriti naše sanje izkušenj preko presejevanju mehanizem te modrosti, to literaturo in videli, ali naše sanje so v celoti v harmoniji z njim. V nekem drugem pismu, v literarnem korpusu Baha'i v podobnem smislu smo našli :"... Guardian bi predlagamo, da se študija zelo natančno poročilo o Abdu'l-Baha v zvezi z vprašanjem vizije, sanje, itd , kot Abdu'l-Baha je zelo v celoti pojasniti tej občutljivi temi. boste našli sklicevanja na to v "Bahá'u'lláh in New Era," "Nekateri odgovarjal na vprašanja in Knjige tablet. Guardian prav tako je komentiral o tej zadevi.
"Na kratko, ni vizije, da se vprašanje včasih ne pridejo na posameznike, ki so resnične in imajo pomen. Po drugi strani, to prihaja do posameznika skozi milost Boga, in ne z izvajanjem katerega koli od človeških sposobnosti. To ni stvar, ki bi morala poskusiti oseba za razvoj. Kadar oseba, ki si prizadeva za razvoj sposobnosti, tako da bi jih imajo vizije, sanje itd, pravzaprav, kar počnejo, je slabitev nekaterih svojih duhovnih zmogljivosti in zato v takih okoliščinah, sanje in vizije nimajo resničnost, in nenazadnje pripelje do uničenja značaj osebe. "
Seveda, obstaja veliko ljudi, ki sem jih srečal v življenju, ki se ne bi strinjal s to ponudbo. Imajo različne literature modrost sejanje mehanizem. Za vsak svoje, sem rekel. Vendar ta mehanizem, je del moje, mehanizem sem bil prečiščevanje za več kot pol stoletja zdaj. To ni moj namen, da enostavno citat iz mnogih virov razumevanje na to temo, Baha'i in ne-Baha'i virov, čeprav bom to od časa do časa. Sem razvil tudi datoteke, dve rinčni na temo, ki mi omogoča, da se skušajo dobiti nekaj na sintezo teoretičnih usmeritev za sanje. Čas mi ne dovoljuje, da konča ta esej tukaj. Bom vrniti na to temo na kasnejši datum.
Ron Cena
16. februar 2008
3. izdaja
V letu Baha'i Sveti 1992-1993 sem začel bolj resno zbiranje moje sanje izkušnje. To leto je bilo Sveto, kot Universal House of Justice je navedeno, "priložnost ... za notranje razmislek o delu duše." Moje sanje so pred letom 1992 skoraj izginila iz mojega spomina, razen morda šest velike sanje in sanje zaporedij vrača v začetku mojega življenja Baha'i v letu 1952/1953. Leta 1992 sem začel tudi organiziranje ugotavlja sem imel, zbranih v preteklih šestih letih. Imel sem nekaj ugotavlja, da sem začel zbirati v zadnjih mesecih, medtem ko živijo v Katherine NT, v začetku leta 1986. Stališča komentatorji na sanje in sanje-teorija, esejev o sanjah in ugotavlja, iz knjig, da sem prebral, da je bila občasno knjiga pomembna za iskanje v moje sanje in njihov pomen začel prevzeti zbirko tržne niše.
Zdaj, po šestnajstih letih (1992-2008) evidentiranja nekaterih mojih sanj, vodenje pojasnilih sanje in zagotavljanju jedrnat povzetek preteklih štiridesetih letih mojega življenja sanje (1952-1992), imam določena osnova razumevanja, osnova za vključevanje moje sanje v mojo avtobiografijo, v kolikor je to mogoče. Ta Esej je poskus na pregled, razumevanje, ustreznosti perspektive, okvir za začetek pregleda temeljnih vprašanj vis-a-vis moje sanje življenje.
Kaj bom zdaj naredil z rezultati iz tega začetnega pregleda, to začetno pripravo, moje razumevanje in tistih drugih, ki sem jih pripravijo na vprašanje, je treba še dodelati. Karkoli sem "ne", se bo verjetno sčasoma razvile, če se razvija na vseh. Kot veliko misli, da so še vedno le - misli in delovanja nikoli rezultate. Morda sem že na začetku v področje delovanja z nekaj mojih pesmi, ki namigujejo, saj so pogosto, da moje sanje in sanje življenje. Trije od teh pesmi lahko najdete v mojem dvoobročnih naslovom mape --
Journal: Volume 1,3 Dreams 1952 do danes
. Imam jih ni vključen tukaj, v tem uvodnem eseju. Moram reči tukaj, kot neke vrste odpiranja upoštevajte, da se delo John Davidson, profesor psihologije na Univerzi v Tasmaniji in Baha'i, ki je poučeval na tečaj sanje v 1980 in 1990, je bilo nekaj navdih tukaj.Ugotovljeno je bilo več kot stoletje, saj Freud izdal
Interpretacija sanj (1900)
in, seveda, zgodovina sanj v zahodni civilizaciji sega tako Grki in Hebrejci, med drugim, vendar to ni moj namen tukaj, da gredo v to zgodovino. Freud je dejal, da so bile sanje kraljevi poti do svojih notranje življenje, vendar je preplet misli in občutek v sanjah in kraljevske ceste, tako da ni ravno in enostavno pot. Jung je rekel, da je pomagal premagati sebičnost, povezanih z njegovo avtobiografijo in v svojem življenju, ki ga sanje proces. Prav tako je menil, sanje so nam pomagali stik senca sebe. Adler, v nasprotju s tem, videl sanje kot antiteza zdravo pamet in realnost, seveda, saj je njihovo arch-sovražniki. Naš življenjski slog pogosto dobi brez stika z realnostjo in pameti in sanje nam lahko pomagajo videti Nerealnost v tem kontekstu, Adler je šel naprej. Znanstveno-mislečih ljudi redko sanje, je dejal. To seveda velja tako moja žena in moj sin, niti od katerih se zdi, da imajo veliko dogaja v njihovih sanjah življenju in imata oba veliko več znanstvenih v svojem pristopu do življenja. Moje sanje življenje ni, da je za razliko od mojih mlajših step-hči, ki je veliko bolj na humanistike in umetnosti strani intelektualne spektra. Hard-nosed realizma znanstvenika rezultatov v pristopu k sanje, ki stoji v ostrem nasprotju z veliko drugih razlag, da je videti kot sanje utrinki nesmrtnosti, fragmenti basen, arhetip, tako dalje. Zaradi tega se mi zdi to privlačno realizem kot razlagalno sistema ali ne-sistem. Slavni citat iz Shakespearovega, v katerem se nanaša na sanje kot "otroci v prostem teku možganov," podpira to stališče.
Vendar to še ni vse. Literature na temo sanj je zdaj rastočih in ni moj namen, da zagotovi tudi bežen pregled tega materiala, ni tukaj v tem prispevku, niti kje drugje. Menim, da je potencial v svetu sanj, možnosti imam komaj fathomed po tem šestnajst let študija in analize. Brian Finney pravi, da je sanj prebuditi "pričakovanj pomembno, da so še neizpolnjene zaradi svoje zasebne in posredne narave." Strani moje sanje datoteke bo razkrila nekatere od teh pričakovanj in nekaj mojih radikalnih odstopanja od zdrave pameti in resničnosti, metanje svetlobe, verjamem, na avtobiografijo sem jih napisal in katerega naslov:
Začetki več kot štiri Epohe: študij in študij Autobiography.
Veliko kotacij in izdelkov, zdaj so na voljo na temo sanj iz različnih virov, so pomembne za moje razumevanje in izkušnje sanj. Prebral sem jih od časa do časa, ko sem poskušal rešiti sanje in njegov pomen. Literatura Zdaj je, kot sem rekel zgoraj, rastočih. V zadnjih petih letih 2003-2008, sem začel nabirati zbiranju takih izdelkov v mojih sanjah datoteki. Ampak, moram priznati, da je za mene predmet manjše ključ v veliki simfoniji življenja, veliko simfonijo mojega kulture učenja, kakor tudi izobrazbo in dosežki uma. I redko prišel do študija sanj, kot predmet, sem redko zapis sanje. Obstaja samo preveč drugega se dogaja v mojem življenju, da je intelektualni je večje zanimanje in tome vrednost v moje delo.
V mojem dvaindvajsetih letih od sanj zbiranja in opis (1986-2008), in šestnajst let, leta študija in analize (1992-2008) se zdi, jaz ne pogosto prihajajo iz mojih sanj in dal moje pero v roki. Šele ko je nekaj vpliva na ostanke, ki ostane v mojih mislih v budnem, morda dva ali trikrat na leto in največ v povprečju. Pri skoraj devetih letih, odkar prihajajo na Tasmaniji, 1999 do 2008, sem le 29 vpisov ali tri leta. Po vseh teh 22 letih sem da so zabeležile samo sedemnajst strani pisno in natipkana o posebnih sanjah, manj kot 1 strani na leto. Če uporabim obdobje 1952-2008, petdeset in šest let, kot je moja baza podatkov, imam približno ena stran vsake tri leta, leta 170 besed, 14 besed mesec, 3,5 teden, in verjetno, ena beseda vsaki dve dni.
V zadnjem letu, od maja 2007, ko sem začel jemati antidepresiv Effexor, moje sanje življenje je prišel živ z dejavnostjo spomnim vsak večer. Ampak imam zabeleženi le štiri sanje v tem obdobju skoraj deset mesecev. Ta raven snemanja je dober pokazatelj stopnje moje sistematičnih prizadevanj za študij moje sanje življenje. Upam, čeprav, da bo ta kratek esej in material, ki je določen v mojih sanjah datoteke, čeprav niso vključene v vsako podrobnost, ki je koristna za komurkoli pride na njem. To je šele začetek, da so nekatere uporabe, ki mi kot jaz ne vstopijo na ta let pozno odraslo dobo. Morda bolj resno študijo polja sanj v teh prvih letih mojega pozno odraslo dobo, starost 60 do 65 je na obzorju. Čas bo pokazal.
Ta dejavnost, te datoteke, te ideje, zagotavljajo prijetno virov in uresničevanje kontemplacije od časa do časa, ko sem igral z stvari moje sanje, saj zdrsnejo v moje budno življenje od REM in ne-REM spanca. REM spanja so odkrili leta 1953. To je bil prvi preboj v sanjah empiričnih znanosti. Zdi se mi, čeprav, da pridobijo podatke, ki sem se enostavno preveč površna, da bodo zelo koristne. Moj znanstveni interes za večji del leži v drugih disciplinah življenja, ne sanjaj študijo.
1953 je bilo pomembno leto, v Božje kraljestvo se začne, kot je to storila, da leto, z vidika Baha'i. Seveda v več kot pol stoletja od takrat naprej (1953-2008), se je veliko povečanje empirične študije sanj, spanje in s tem povezana vprašanja in težave. Ampak to ni moj namen, da tukaj živijo na tem rastočo literaturo, težave spanja, ali celo, da je večina vprašanj, ki so se pojavile v študiji sanj. Ta datoteka je več osebnih nazaj, tako rekoč. Morda v prihodnosti, pri spremljanju esej na to temo, bom razširila področje mojega študija. Kot "Abdu'l-Baha pravi, da" najbolj čudovit in razburljivo vožnjo pojavil v svetu obstoja v tem letu, 1953, mirabile dictu. Naj bo videti, kaj prodore in vpogled pojavljajo v letih mojega pozno odraslo dobo in starost od nadaljnje študije sanj in od razvoja Baha'i Faith, s katerimi sem bila povezana več kot pol stoletja, da je enako.
16. februar 2008
3. izdaja
(Objavljeno na: GLOBAL Oneness
SKUPNOST ON: 26 / 8 / '08)
08-27-2008, 02:13