PREAMBULA
Nasledujúce dva eseje boli prvé písomné niekedy v roku 2004, o päť rokov potom, čo som odišiel z-plný úväzok. I revidovanej je v dvoch prípadoch: na 25. marca 2005 a zo dňa 16. februára 2008. Do mája 2005, od 60 rokov, som oslobodil sám som plný pracovný úväzok-, Part-time prácu a väčšinu svojej dobrovoľníckej činnosti. Nižšie vydanie Mám na mysli ako môj 3. vydanie týchto esejí. 1. vydanie týchto esejí bolo napísané dvanásť rokov po tom, čo som začal písať poznámky na organizovaný snov a snom života (1), sen-life pre mňa, že v čase, keď sa vrátil zhruba o 40 rokov a 1952 / 3. Aj keď som stále poznámky a podrobné údaje v mojom sne súboru,
Časopis: Objem 1,3 Dreams 1952 do súčasnosti, žiadne poznámky pod čiarou sú tu, len mená zdrojov.
Poznámky pod čiarou -------------------- --------------------------
(1) Môj prvý zaznamenaný sen bol dňa 21. marca 1986, ale iba tri sny boli zaznamenané do 19. apríla 1992. V roku 1992 som zaznamenal desať sny, a tak je vidieť, že som 1992 ako vážne začiatku môjho vedenia organizované poznámky o mojich snoch.
__________________________________________________ ______________________
Výklad snov: ESEJE NO.2
Po 22 rokoch (1986-2008), získavanie skúseností môjho sna, za ich výber epizodicky, pretože mám vybrať len niekoľko, niektoré sedemnásť-4 strán, pri pokuse o stiahnutie a napíšte svoj sen skúsenosti siahajúca do prvého ročníka detstvo v neskorej 1952 / 3, keď mi bolo osem / deväť rokov, približne päťdesiat päť rokov, po 16 rokoch (1992-2008), pri pokuse o analýzu môjho sna zážitky, čo by som chcel robiť tu je rozšíriť prvý esej I Napísal na túto tému v roku 2004 a ktoré som revidované v druhom vydaní v roku 2005 a v treťom vydaní v roku 2008.
Lord Byron hovorí snov "vyzerať ako hlásatelia večnosti" a "Abdu'l-Bahá často sa odvoláva na svete snov pre ilustráciu existenciu duše, pre ilustráciu, že duša nie je závislá na tele, na dokreslenie väčšou intenzitou pocitov, vnemov a šťastie po uvoľnení ducha alebo duše od tela. Ale 'Abdu'l-Bahá taktiež sa odvoláva na "zmätená zmes snov", "voľnobeh sny", a "prázdne sny." Sny môžu tiež byť prorocké. Pre 'Abdu'l-Bahá predpovedal, že jeho vlastná smrť.
"To je pravda je často prenášaného skrze sny nikto, kto je oboznámený s históriou, najmä cirkevných dejín, možno pochybovať," tak to sa hovorí v liste napísanom mene Guardian. "Zároveň sa sny a vízie sú vždy farebná a viac či menej ovplyvnený tým, myseľ rojka a musíme dávať pozor na pripojenie príliš veľký význam pre nich. Čistejšie a bez predsudkov a priania našich srdciach a mysliach sa, väčšia je pravdepodobnosť, že naše sny sa vyjadrovať spoľahlivé pravdu, ale ak máme silné predsudky, osobné likings a averzie, zlé pocity alebo zlé motívy, budú tieto osnovy a narúšať akékoľvek inšpiratívne dojem, že k nám prichádza.
V mnohých prípadoch sny boli prostriedkom, ako priniesť ľuďom pravdu, alebo potvrdenie v ich konkrétne systémy viery. Musíme sa snažiť, aby sa stala čistého srdca "a zbavený všetkých zachrániť Boha ', a to nie je jednoduchá záležitosť. Nikdy som sa predovšetkým dojem čistoty mysle, môj duch alebo duša, tak to nikdy ma prekvapuje, keď mám sny, ktoré sú zmätení, zložité, bizarné, zarmútil sa aj chorí a dotkol sa s rôznymi druhmi zúfalstva. Moje sny, rovnako ako moje prebudenie myšlienky boli často veľmi ďaleko od čistej a pravdivé. "Garbage sa a smeti von," ako jeden z výrokov z rokov môjho života ide, povedal, ktoré počujem znova a znova v priebehu rokov.
Mali by sme test dojmy dostávame skrze sny, vízie a inšpirácie, ich porovnaní sa ukázalo, Word alebo nejaký orgán múdrosti literatúry máme drahé, majú ako štandardné, ak budeme mať všetky štandardné vôbec. Mali by sme skontrolovať náš sen skúseností prostredníctvom preosievanie mechanizmus tejto múdrosti, literatúry a vidieť to, či sú naše sny sú v plnom súlade s ňou. V inom liste v Bahá'í literárneho korpusu v podobnom duchu sme našli :"... Guardian by naznačovali, že budete študovať veľmi starostlivo vyhlásenie o Abdu'l-Bahá v súvislosti s otázkou vízie, sny, atď ako Abdu'l-Bahá má veľmi plne vysvetliť túto háklivú tému. Nájdete tu odkazy na neho v "Bahá'u'lláh a New Era, '" Niektoré odpovede na otázky' a knihy tabliet. Guardian tiež okomentoval v tejto veci.
"Stručne povedané, nie je pochýb o tom, že vízia občas sa príde na jednotlivca, ktoré sú pravdivé a majú význam. Na druhej strane, to ide o jednotlivcov skrze milosť Božiu, a nie uskutočnením akejkoľvek ľudskej fakúlt. To nie je vec, ktorú človek by mal usilovať o rozvíjanie. Ak osoba sa snaží rozvíjať schopnosti, aby mohli mať vízie, sny atď, vlastne, čo robia, je oslabenie niektorých svojich duchovných kapacít, a teda za takých okolností, sny a vízie nemajú realitu, a v konečnom dôsledku viesť k ničeniu charakter osoby. "
Samozrejme, existuje veľa ľudí, aké som v živote stretol, kto by nesúhlasil s týmto citovať. Majú rôzne múdrosti literatúry preosievanie mechanizmus. Do každej svoje vlastné, hovorím. Ale tento mechanizmus je súčasťou mojej, mechanizmus som rafináciu pre viac ako pol storočia, teraz. Nie je mojím zámerom len citovať z mnohých zdrojov porozumenie v tejto veci, Bahá'í a non-Bahá'í zdrojov, aj keď to urobím čas od času. Tiež som vytvoril súbor, dva-krúžkových blokov na túto tému, ktorý mi umožňuje pokúsiť sa získať nejaké syntézy na teoretické zameranie na sny. Čas nedovoľuje mi dokončiť tento esej tu. Vrátim sa k tejto téme neskôr.
Ron Cena
16. februára 2008
3. vydanie
V roku Bahá'í Sväté 1992-1993 som sa začal vážnejšie môj sen zbierať skúsenosti. Rok svätého, ktorý bol, ako Svetový dom spravodlivosti vyhlásil: "... príležitosť na úvahy o vnútornej časti duše." Moje sny sa pred rokom 1992 prakticky stratil zo svojej pamäti, s výnimkou snáď šesť veľkých snov a snovej siaha až do začiatku môjho života Bahá'í v roku 1952/1953. V roku 1992 som tiež začal organizovať poznámok, ktoré som nazbierala v predchádzajúcich šiestich rokoch. Mal som nejaké poznámky, ktoré som začal zbierať v posledných mesiacoch, zatiaľ čo žije v Katherine NT, na začiatku roka 1986. Názory komentátorov snov a snom-teórie, eseje o snoch a poznámok z knihy, ktoré som čítal, občas kniha, ktorá bola relevantné pre vyhľadávanie v mojich snoch a ich význam začal prevziať kolekcie výklenok.
Teraz, po šestnásť rokov (1992-2008) nahrávanie niektoré z mojich snov, pričom upozorňuje na sny a poskytuje stručné zhrnutie predchádzajúcich štyridsať rokov môj sen života (1952-1992), som vytvoril základňu pre porozumenie, základňu pre integráciu mojich snov do mojej autobiografie, do tej miery, že je to možné. Táto esej je pokusom o prehľad, porozumení, primeranosť perspektívy, kontexte začať skúmanie základných otázok vis-a-vis môj sen života.
Čo budem robiť vlastne s výsledkami z tohto počiatočného vyšetrovania tohto počiatočného spracovania, môjho chápania a tých druhých som nakreslil na otázku, treba ešte vyriešiť. Či som "to", to bude pravdepodobne časom vyvíjať, ak sa vyvíja vôbec. Rovnako ako mnoho myšlienok, ale zostáva len, že - myšlienky a akcie nikdy výsledkov. Možno som sa už začalo v oblasti činnosti sa niektoré z mojich básní, ktoré sa spomínajú, ako sa často, aby sa sny a môj sen života. Tri z týchto básní možno nájsť v mojich dvoch-krúžok s názvom spojiva --
Časopis: Objem 1,3 Dreams 1952 do súčasnosti. Mám ich tu nie sú zahrnuté v tejto úvodnej eseje. Musím povedať, že tu, ako druh otváranie vedomie, že práca John Davidson, profesor psychológie na univerzite v Tasmánii a Bahá'í, ktorý učil kurz snov 1980 a 1990, bolo niečo inšpirácie tu.
Je to už viac než storočie od Freud publikoval svoju
Výklad snov (1900) a, samozrejme, história sny západnej civilizácie siaha ako Grékom a Židom, okrem iného, ale to nie je mojím cieľom tu ísť do tejto histórie. Freud povedal, že sny sa kráľovská cesta k vnútornému životu človeka, ale tam je spleť myšlienky a pocity v snoch, a tak, aby kráľovská cesta nie je rovná a jednoduchá cesta. Jung povedal, že pomohol prekonať vlastné sebectvo vo svojej autobiografii a vo svojom živote sen procesu. On tiež cítil, sny nám pomohol kontaktný vlastný tieň. Adler, v kontraste, videl sny ako protiklad zdravého rozumu a skutočnosti, naozaj,-za svojho úhlavného nepriateľa. Náš život-style sa často dostane mimo kontakt s realitou a zdravým rozumom, a sny nám môžu pomôcť vidieť v kontexte neskutočnosti, Adler pokračoval.
Vedecky-zmýšľajúce ľudia málokedy snom je povedané. To je iste pravda, ako moja žena a syn, žiadny z nich zrejme moc sa deje v ich sna života a obaja sú oveľa vedeckých vo svojom prístupe k životu. Môj vlastný život nie je sen, že na rozdiel od mojej mladšie krok-dcéra, ktorá je oveľa viac na humanitné vedy a umenie strane intelektuálneho spektra. Hard-čichal realizmus vedcov výsledkov v prístupe k snom, ktoré stoja za ostrý rozdiel od mnohých iných výkladov, ktoré vidia sny ako záblesky nesmrteľnosti, fragmenty bájka, archetyp a podobne. Z tohto dôvodu považujem tento realizmus atraktívne ako interpretačné systém alebo non-systém. Slávny citát zo Shakespeara, v ktorom sa odkazuje na sny ako "deti voľnobehu mozog," tento názor podporuje.
Ale to nie je všetko. Literatúry na tému snov je teraz rastúca a nie je mojím cieľom poskytnúť aj zbežné prehľad o tento materiál, nie tu v tejto eseji, ani inde. Mám pocit, že je možné v rozprávkovej ríši, potenciálny som sotva fathomed po tomto šestnásť rokov štúdia a analýzy. Brian Finney hovorí, že sny prebudiť "očakávania význam skutočnosť, že zostane nenaplený, pretože ich súkromný a nepriamej povahy." Stránky môjho sna súboru odhalia niektoré z týchto očakávaní a niektoré svoje radikálny odklon od zdravého rozumu a reality, hádzanie svetlo, verím, o autobiografiu som napísal, a ktorého názov je:
Priekopnícka cez štyri epochy: A Study in a Study of Autobiography.
Mnohé z citácie a články teraz k dispozícii na tému sny z rôznych zdrojov sú dôležité pre pochopenie a skúsenosti mojich snov. Čítal som sa čas od času, keď sa snažím vyriešiť sen a jeho význam. Literatúra teraz je, ako som povedal vyššie, rastúce. V posledných piatich rokoch 2003-2008, som sa začal hromadiť zber týchto predmetov v mojom sne súboru. Ale musím priznať, že táto téma je pre mňa menšie kľúč veľká symfónia života, veľká symfónia mojej kultúry učenia, ako aj dosiahnuté úspechy a mysle. Málokedy som prišiel do štúdia sny ako predmet, já jsem zriedkavo zaznamenať sen. Tam je jednoducho príliš veľa iného sa deje v mojej intelektuálnej život, ktorý je väčší záujem a hodnoty tome v mojej práci.
Podľa môjho dvadsať dva roky sníva o zbere a opis (1986-2008) a šestnásť rokov ročníkov a analýzy (1992-2008), sa javí ako nemám často pochádzajú z môjho snového sveta a dal mi pero v ruke. Len vtedy, ak existuje nejaký vplyv prežitok, ktorý zostane v mojej mysli k prebudeniu, možno dvakrát alebo trikrát do roka na väčšinu a v priemere. V takmer deväť rokov po svojom nástupe do Tasmánia, 1999 - 2008, som urobil len 29 položiek alebo tri ročne. Po všetkých týchto 22 rokov som sa zaznamenávajú iba sedemnásť strán písomné a zadali poznámky o konkrétnych sny, menej ako 1 strana za rok. Ak mám použiť časové obdobie 1952 - 2008, päťdesiat šesť rokov, ako môj databázy, mám asi jedna stránka každé tri roky, 170 slov za rok, 14 slov za mesiac, 3,5 týždňa a pravdepodobne aj jedno slovo za dva dní.
V minulom roku, od mája roku 2007, kedy som začal brať anti-depresívne effexor, môj život je sen ožije aktivitou si spomínam každú noc. Ale ja mám zaznamenané iba štyri sny v tomto období takmer desať mesiacov. Táto úroveň nahrávania, je dobrým ukazovateľom miery môjho systematického úsilia o štúdium môj sen života. Dúfam však, že tento krátky esej a materiálu, ktorý je uvedený v mojom sne súboru, aj keď tu nie sú zahrnuté v každom detaile, bude k úžitku toho, kto príde na to. To je len začiatok, aby sa do určitej miery mne, keď som do týchto rokoch neskorej dospelosti. Možno vážnejšie štúdium odboru snov v týchto prvých rokoch svojej neskorej dospelosti, vek 60 až 65, je na obzore. Čas ukáže.
Táto aktivita, tento súbor, tieto myšlienky, poskytujú príjemný zdroj a výkon rozjímanie čas od času, keď som hral s vecí z mojich snov, ako sa prekĺznuť do môjho života prebudenie z REM a non-REM spánku. REM spánku bol objavený v roku 1953. To bol prvý prielom vo sne empirické vedy. Zdá sa mi však, že som dáta získať, je jednoducho príliš povrchné, aby bolo veľmi prínosné. Moje vedecké záujmy z väčšej časti leží v iných oblastiach života, ne-sen štúdie.
1953 bol významný rok, s Božie kráľovstvo začína rovnako ako tento rok, z pohľadu Bahá'í. Samozrejme vo viac ako pol storočia, od tej doby (1953-2008), došlo k obrovské zvýšenie empirické štúdie snov, spánok a súvisiace otázky a problémy. Ale to nie je mojím zámerom tu bývať na tejto prosperujúceho literatúry, problémy spánku alebo dokonca väčšinu otázky, ktoré sa objavili v štúdii snov. Tento súbor je viac osobné retrospektívne, aby som tak povedal. Možno v budúcnosti, v následnej-up esej na túto tému, budem rozšírenie pôsobnosti môjho štúdia. Ako 'Abdu'l-Bahá hovorí "najkrajšie a vzrušujúce pohyb sa objavil vo svete existuje v tomto roku, 1953, mirabile dicta. Nechaj to byť vidieť, aké objavy a poznatky sa v rokoch mojej neskorej dospelosti a starobe od ďalšie štúdium snov a od vývoja Bahá'í Faith, s ktorou som bola spojená v priebehu tej pol storočia.
16. februára 2008
3. vydanie
(Zaslané na: GLOBAL JEDNOTY
SPOLOČENSTVA K: 26 / 8 / '08)