PREAMBUŁA
Po raz pierwszy dwa eseje napisane na jakiś czas w 2004 roku około pięć lat po tym, jak przeszedł na emeryturę z pełnym wymiarze czasu pracy. I zmienionej je dwukrotnie: na 25 marca 2005 i 16 lutego 2008. Do maja 2005 r., w wieku 60 lat, miałem wyrwałam się moim pełnym wymiarze czasu pracy, w niepełnym wymiarze czasu pracy, a większość z mojej działalności wolontariuszy. Wydanie poniżej Mam na myśli jak my 3rd edition tych esejów. 1st edition tych esejów został napisany kilkanaście lat po zacząłem utrzymywać zorganizowane dodatkowej sny i marzenia życia (1), marzenie życia dla mnie, że w czasie wrócił około 40 lat do 1952 / 3. Mimo, że zachowałem notatki i szczegółowe odniesienia w moim pliku sen
Dziennik: Tom 1,3 Dreams 1952 to the Present, nie przypisy są tutaj, tylko nazwy źródła.
-------------------- PRZYPISY --------------------------
(1) Moje pierwsze marzenie zostało zarejestrowane w dniu 21 marca 1986, ale tylko trzy marzenia zostały zarejestrowane do 19 kwietnia 1992. W 1992 roku nagrałem dziesięć marzenia i tak jest to, że widzę 1992 jako poważne początku do mojego prowadzenia zorganizowanej notatki po moich marzeniach.
__________________________________________________ ______________________
INTERPRETACJA SNÓW: NO.2 ESEJ
Po 22 lat (1986-2008) zbierania moich doświadczeń śnie, ich zbieraniu epizodycznie, bo zebrał tylko kilka, niektóre siedemnaście-4 stron; po próbie przypomnieć i zapisać moje marzenie doświadczeń wracając do mojego pierwszego roku późnym dzieciństwie w 1952 / 3, kiedy miałem osiem / dziewięć lat, około pięćdziesiąt pięć lat, po 16 lat (1992-2008) o próbę analizy moje doświadczenia sen, co chciałbym robić tutaj jest rozszerzenie pierwszy esej I napisał na ten temat w 2004 r. i I rewizji w drugiej edycji w 2005 i trzecie wydanie w 2008 roku.
Lord Byron mówi marzeń "wyglądają jak zapowiedź wieczności" i "Abdu'l-Baha często odnosi się do świata marzeń, aby zilustrować istnienie duszy, aby pokazać, że dusza nie jest zależna od ciała, w celu zilustrowania większej intensywności uczuć, percepcji i szczęścia po wydaniu ducha lub duszy od ciała. Ale "Abdu'l-Baha odnosi się również do" mylić medley of dreams "," leniwy marzeń "i" pustych marzeń. "Dreams może również się prorocze. W "Abdu'l-Baha że przepowiedział swoją śmierć.
"To prawda często jest udzielona przez sny nikogo, kto zna historię, zwłaszcza historię religii, nie może wątpić," tak mówi się w liście napisanym w imieniu Guardian. "W tym samym czasie sny i wizje zawsze są kolorowe i wpływa mniej lub bardziej przez umysł śniącego i musimy wystrzegać się zbyt dużą wagę dołączając do nich. Czystsze i bardziej wolne od uprzedzeń i pragnienie naszych serc i umysłów się, bardziej prawdopodobne jest to, że nasze marzenia będą przekazywać wiarygodne prawda, ale jeśli mamy silne uprzedzenia, osobiste upodobania i aversions, złe uczucia lub złe motywy, będą osnowy i zniekształci wszelkie inspirujące wrażenie, że przychodzi do nas.
W wielu przypadkach marzenia zostały sposobem na zbliżenie ludzi do prawdy i potwierdzić ich w szczególności systemy przekonań. Musimy dążyć do stania czystego serca i "wolny od wszelkich prócz Boga, i nie jest to prosta sprawa. Nigdy nie byłem szczególnym wrażeniem czystości mojego umysłu, mojego ducha i duszy, więc nie dziwi mnie, kiedy mam sny, że są zdezorientowani, skomplikowane, dziwne, zamęt, nawet chorych i dotknął różnego rodzaju rozpaczy. Moje marzenia jak moje myśli budząc często były dalekie od czystej i prawdziwe. "Śmieci i odpadów obecnie, jako jednego z powiedzonek z lat mojego życia idzie, powiedzenie, które słyszałem wielokrotnie w ciągu roku.
Trzeba badania odcisków przejdziemy przez sny, wizje i inspiracje, porównując je z objawione słowo lub jakieś ciało literatury mądrości, które są nam drogie, trzymaj się normy, jeśli mamy jakieś normy w ogóle. Należy sprawdzić nasze doświadczenia sen poprzez mechanizm przesiewania tej mądrości, tej literatury i zobaczyć, czy nasze marzenia są w pełnej harmonii z nimi. W innym liście w literackim Baha'i korpusu w podobnym duchu znajdziemy :"... Guardian "sugeruje, że uważnie przeanalizuje sprawozdanie Abdu'l-Baha w związku z pytaniem, wizje, sny, itp. , jak Abdu'l-Baha jest bardzo dokładnie wyjaśnić ten delikatny temat. znajdziecie odniesienia do tego w "Baha'u'llah i Nowa Era", "Niektórzy odpowiadali na pytania i Książki tabletek. Guardian również skomentował w tej sprawie.
"Krótko mówiąc, nie ma wątpliwości, że wizje rzadko docierają do osób, które są prawdziwe i mają znaczenie. Z drugiej strony, to dochodzi do indywidualnych poprzez łaskę Boga, a nie poprzez korzystanie z wszelkich ludzkich zdolności. Nie ma rzeczy, której człowiek powinien rozwijać. W przypadku gdy osoba stara się rozwijać wydziałów tak, aby mogli cieszyć się wizje, sny itp., rzeczywiście, co robią jest pewne osłabienie ich zdolności duchowych, a więc w takich okolicznościach, sny i wizje nie rzeczywistość, i ostatecznie doprowadzić do zniszczenia charakteru danej osoby. "
Oczywiście, jest wielu ludzi, których spotkałem w życiu, którzy nie zgadzają się z tym cytatem. Mają różne literatury mądrości odsiewu mechanizmu. Dla każdego własne, mówię. Ale ten mechanizm jest częścią kopalni, mechanizm byłem rafinacji ponad pół wieku. Nie jest moim zamiarem, aby po prostu cytat z wielu źródeł zrozumienie w tej sprawie, Baha'i i innych źródeł Baha'i jest, chociaż ja tak od czasu do czasu. I opracowali również plik, dwóch segregatorów na temat, który pozwala mi spróbować trochę syntezy na orientacje teoretyczne do marzeń. Czas nie pozwala mi do końca tego eseju tutaj. Wrócę do tego tematu w późniejszym terminie.
Ron Cena
16 lutego 2008
3rd edition
W Roku Świętego Baha'i 1992-1993 zacząłem poważnie zebrać doświadczenia sen. Że Rok Święty, jak Universal House Sprawiedliwości stwierdził, możliwość ... do wewnętrznej refleksji nad częścią duszy ". Moje marzenia przed 1992 r. był praktycznie zniknęły z mojej pamięci, z wyjątkiem być może sześć głównych sny i marzenia sekwencji wracając do początku mojego życia Baha'i w roku 1952/1953. W 1992 roku rozpoczęto również organizowanie notatek i zebrał w ciągu ostatnich sześciu lat. Miałem jakieś notatki, że zaczął zbierać w ciągu ostatnich miesięcy mieszkając w Katherine NT, w roku 1986. Opinie komentatorów marzeń i snów teorii, eseje marzenia i notatki z książek, które czytałem, okolicznościowe książki, jest istotne dla wyszukiwania na moje sny i ich znaczenie zaczął zakładać niszowych kolekcji.
Teraz, po szesnaście lat (1992-2008) rejestracji niektórych z moich marzeń, prowadzenie notatek na marzenia i zapewnienie zwięzłe streszczenie poprzednich czterdziestu lat mojego życia sen (1952-1992), mam ustalone podstawy zrozumienia, podstawy integracji z moich marzeń w mojej autobiografii, w jakim jest to możliwe. Ten esej jest próbą zestawienia, zrozumienia, odpowiedniej perspektywy, kontekstu, aby rozpocząć badania podstawowe pytania vis-a-vis marzenie mojego życia.
Co się tak naprawdę zrobić z wynikami wstępnej analizy, wstępne opracowanie, moje rozumienie i innych, mam wystawionych na to pytanie jeszcze zostać dopracowane. Cokolwiek "nie", to prawdopodobnie będzie ewoluować w czasie, gdy rozwija się w ogóle. Podobnie jak wielu myśli, że pozostaje tylko to - myśli i działania nie wyników. Być może już się rozpocząć w sferze działań niektóre z moich wierszy, że wspomnę, gdyż często nie do marzeń i moim życiu sen. Trzy z tych wierszy można znaleźć w moich dwóch segregatorów prawo ring --
Dziennik: Tom 1,3 Dreams 1952 to the Present. I nie włączył je tu, w tym wstępne esej. Muszę powiedzieć, jako swego rodzaju otwarcia pamiętać, że praca John Davidson, profesor psychologii na University of Tasmania i Baha'i, który uczył kurs marzeń w latach 1980 i 1990, zostało coś inspiracją.
Stwierdzono ponad wieku od Freud opublikował swoje
Interpretation of Dreams (1900) i, oczywiście, historii marzenia w zachodniej cywilizacji sięgają zarówno Greków i Hebrajczyków, między innymi, ale nie jest moim celem, aby przejść do tej historii. Freud powiedział, że marzenia są królewską drogą do własnego życia wewnętrznego, ale jest plątanina myśli i uczuć w snach i tak, że Trakt Królewski nie jest proste i proste ścieżki. Jung powiedział, że pomógł pokonać egoizm związane z jego autobiografii oraz w jego życiu w procesie snu. On również czuł marzeń pomógł nam skontaktować się z własnym cieniem. Adler, natomiast widziałem marzeń przeciwieństwo zdrowego rozsądku i rzeczywistości, a nawet ich odwieczni wrogowie. Nasz styl życia często wychodzi kontakt z rzeczywistością i zdrowym rozsądkiem i marzenia mogą pomóc nam zobaczyć nierealności w kontekście Adler dalej.
Naukowo-osĂłb rzadko marzeniem jest powiedziane. To z pewnością zarówno moja żona i mój syn, z których żaden nie wydaje się, że dużo się dzieje w ich życiu sen i obaj są bardziej naukowych w ich podejściu do życia. Moje własne życie sen nie jest w odróżnieniu od mojego młodszego pasierbicy, który jest o wiele bardziej na humanistycznych i stronie sztuki intelektualnej widma. Hard-nosed realizm wyniki naukowiec w podejściu do marzeń, które stoi w ostrym kontraście do wielu innych interpretacje patrz marzeń przebłyski nieśmiertelności, fragmenty baśni, archetyp, etcetera. Z tego względu uważam ten realizm atrakcyjny system interpretacyjny lub bez systemu. Słynny cytat z Szekspira, w którym odnosi się do marzeń "dla dzieci bezczynności mózgów", popiera ten pogląd.
Ale to nie wszystko. W literaturze na temat snów jest teraz rozrastający się i nie jest moim zamiarem nawet dostarczyć pobieżny przegląd tego materiału, nie tutaj, w tym eseju, ani gdzie indziej. Uważam, że jest potencjał w świat marzeń, możliwości mam prawie zgłębić po tym szesnaście lat studiów i analiz. Brian Finney mówi, że marzenia budzą "oczekiwania znaczenia pozostają niespełnione, że ze względu na ich charakter prywatny i pośrednie. Stron mojej sprawy snu ujawni niektóre z tych oczekiwań, a niektórzy z moich radykalne odejście od zdrowego rozsądku i rzeczywistości, naświetlenie, mam nadzieję, na autobiografii pisałem i którego tytuł brzmi:
Pionierskie ponad czterech epok: A Study in a Study of Autobiography.
Wiele cytatów i artykuły dostępne na temat marzeń z różnych źródeł są związane z moją wiedzę i doświadczenie marzeń. Czytałem je od czasu do czasu, gdy staram się uporządkować sen i jego znaczenie. Literatura już jest, tak jak powiedziałem wyżej, rosnące. W ostatnich pięciu latach, 2003-2008, zacząłem gromadzić kolekcję tych artykułów w moim pliku sen. Ale muszę przyznać, że temat jest dla mnie niewielkie klucz wielka symfonia życia, wielką orkiestrę mojej kultury kształcenia, jak również osiągnięć i dokonań umysłu. I rzadko są do badania snów jako temat, rzadko rekord sen. Nie ma zbyt wiele innych rzeczy dzieje się w moim życiu intelektualnym, że jest większe zainteresowanie i tom wartość w mojej pracy.
W moim dwadzieścia dwa lata zbierania sen i opis (1986-2008) i szesnaście lat studiów i analiz (1992-2008) wydaje mi często nie wychodzi z mojego świata marzeń i umieść pióro w dłoni. Tylko wtedy, gdy istnieją pewne pozostałości wpływu że pozostaje w głowie po przebudzeniu, może dwa lub trzy razy w roku i co najwyżej średnio. W prawie dziewięć lat od przyjazdu do Tasmanii, od 1999 do 2008, zrobiłem tylko 29 wpisów lub trzy lata. Po tych 22 lat mam nagrane dopiero siedemnaście stron pisemnych i wpisywane uwagi na temat pewnych marzeń, mniej niż 1 strona rocznie. Jeśli użyję okresie 1952 do 2008, pięćdziesiąt sześć lat, jak moja baza danych, mam o jedną stronę raz na trzy lata, 170 słów lat, 14 słów miesięcy, 3,5 tygodnia i, prawdopodobnie, jedno słowo co dwa dni.
W ubiegłym roku, od maja 2007 r., kiedy zaczął się anty-generic depresyjne, moje życie marzenie się żyje z działalności Pamiętam co noc. Ale ja mam tylko nagrał cztery marzeń w tym czasie prawie dziesięciu miesięcy. Ten poziom nagrywania jest dobrym wskaźnikiem stopnia moich systematycznych wysiłków na studia marzenie mojego życia. Mam nadzieję jednak, że tego krótkiego eseju i materiału, który znajduje się w pliku moje marzenie, choć nie są wliczone tu żadnych szczegółów, będzie użyteczna do kogo przyjdzie na to. To jest dopiero zaczynają się przydać mi się wprowadzić te lata późnej dorosłości. Być może bardziej poważne badania pola marzeń w tych pierwszych latach mojego późnego wieku dojrzałego, w wieku od 60 do 65, jest na horyzoncie. Czas pokaże.
Działalność ta, ten plik, te idee, zapewniają przyjemne korzystanie z zasobów i kontemplacji od czasu do czasu gram z rzeczy z moich marzeń, ponieważ popaść w moim życiu obudził się z REM i non-REM. REM została odkryta w 1953 roku. To był pierwszy przełom w nauce empirycznej sen. Wydaje mi się jednak, że dane nabyć jest po prostu zbyt pobieżnie być bardzo wartościowa. Moje zainteresowania naukowe dla części najbardziej leżą w innych dziedzinach życia, a nie sen badaniu.
1953 był rokiem znaczącym z Królestwem Bożym początku, jak to miało miejsce tego samego roku, z perspektywy Baha'i. Oczywiście w ponad pół wieku od tego czasu (1953-2008), nastąpił ogromny wzrost badania empiryczne marzeń, snu i kwestie związane i problemów. Ale to nie jest moim zamiarem tutaj, by mieszkać na tym rosnące literatury, problemy ze snem lub jest w istocie większość problemów, które pojawiły się w badania snów. Plik ten jest bardziej osobisty retrospektywny, że tak powiem. Może w przyszłości, w dalszych esej na ten temat, będę poszerzać zakres moich studiów. Jako "Abdu'l-Baha mówi" najpiękniejszy i porywający projekt pojawił się na świecie istnienia w tym roku, 1953, dictu mirabile. Niech to będzie widział, co przełomów i spostrzeżenia pojawiają się w roku mojego późnego wieku dorosłego i podeszłego wieku od Dalsze badania snów i od rozwoju Baha'i Faith, z którym byłem związany przez tego samego pół wieku.
16 lutego 2008
3rd edition
(Posted at: GLOBAL ONENESS
Wspólnotowego: 26 / 8 / '08)