Изглежда, все още не сте регистрирани в нашата общност. За да се регистрирате моля, кликнете тук ...
|
|
|
|||||||
| Блогове | Членове | Снимки | Видео | Goodies | Често задавани въпроси | Потребители | Днешните постове | Марк Форуми Прочети | Канал |
| Dream споделяне Какво сънува снощи? Сподели мечтите си и да се обсъдят техните значения с други хора. »Start тук! |
| Бързи новини |
| Добре дошли в Световния единство на Общността!
Глобален единство на Общността е място за споделяне на мисли и идеи за вътрешната и външната промяна и трансформация. За да публикувате трябва да Регистрирайте се тук. Някои връзки да започне с:
Начало на форума,
Социални групи,
Блогове,
Членове,
Снимки,
Видео,
Video Search,
За контакти,
Често задавани въпроси ,
"Статистика".
Забавлявайте се и се чувствам наистина добре дошъл към обществото!
|
| Тагове |
|
|
LinkBack | Thread Инструменти |
|
|
|||||||||||
|
Държавите
Младши държави
Общо Мнения: 2
Благодаря: 0
Благодари на 8 пъти в 3 Мнения
![]() |
Някои разсъждения на четиридесетте години на мечтитеПРЕАМБЮЛ
Следващите две есета за първи път са написани по някое време през 2004 г. около пет години след като бях пенсиониран от работа на пълно работно време. Аз ги ревизирана на два пъти: на 25 март 2005 г. и на 16-ти февруари 2008 г. До май 2005 г. на 60 годишна възраст, бях освободен себе си пълно работно време, непълно работно време и повечето от моите доброволческата дейност. Изданието-долу Позовавам се като моя 3-то издание на тези есета. В 1-во издание на тези есета е написана десетина години след като започнах да се водят бележки за организирана мечти и да мечтаят живот (1), една мечта-живот за мен, че в момента се върна 40 години до 1952 г. / 3. Въпреки, че съм опазил бележки и подробни справки в съня си досие, Вестник: Обем 1,3 Dreams 1952 до наши дни, бележките под линия не се намират тук, само имената на източниците. -------------------- -------------------------- Бележки под линия (1) Моята мечта е първата регистрирана на 21 март 1986 г., но само три мечти са регистрирани до 19 април 1992 година. През 1992 г. Записах десет мечтите и за това е, че виждам 1992 г. като сериозно започва да ми организира воденето на бележки по моите мечти. __________________________________________________ ______________________ Тълкуването на сънищата: ЕСЕ NO.2 Лорд Байрон казва мечти "изглежда като предвестници на вечността" и "Abdu'l Баха-често се отнася към света на мечтите за да илюстрира съществуването на душата, за да илюстрира, че душата не е зависим от тялото, за да илюстрират по-голяма интензивност на чувствата, усет и щастие след освобождаването на духа и душата от тялото. Но "Abdu'l-баба също се отнася към" объркан сборник на мечтите "," празен мечти "и" празни мечти. "Мечтите могат също се пророчески. За "Abdu'l Баха-те предсказа смъртта си. "Тази истина е често придават чрез мечтите никой, който е запознат с историята, особено религиозна история, би се усъмнил," така се казва в писмо, писано от името на "Гардиън". "В същото време сънища и видения винаги са оцветени и повлияни повече или по-малко от съзнанието на мечтател и ние трябва да внимавам за поставяне прекалено голямо значение за тях. Чисти и по-свободни от предразсъдъци и желание сърцата и умовете ни превърне в по-вероятно е, че нашите мечти ще се предава надеждна истина, но ако имат силни предразсъдъци, лични likings и aversions, лоши чувства или зло мотиви, те ще изкривят и да нарушат всяко вдъхновяващи впечатлението, че става въпрос за нас. В много случаи мечти са били средство за сближаване на хората към истината или ги потвърждава по-специално на системите им убеждения. Ние трябва да се стремим да се превърне чистите по сърце, и "свободен от всички освен Бог, и това не е лесна работа. Аз никога не са били особено впечатлени от чистотата на съзнанието ми, духът ми се и душата ми, така че никога не ме учудва, когато имам мечти, които са объркани, сложен, странен, смутена, дори болни и докосна с различни видове на отчаянието. Мечтите ми, както и моето събуждане мисли често са далеч от чист и истински. "Боклук и в боклука", като една от думите от десетилетия от живота си отива, такава поговорка, която чувам отново и отново през годините. Ние трябва да стигнем тест впечатленията си чрез сънища, видения или вдъхновение, като ги сравнява с разкрива Дума или някой орган на мъдростта литература държим скъпи, дръжте като стандарт, ако имате някакви стандарт на всички. Ние трябва да проверите мечтата си опит чрез пресяването механизъм на тази мъдрост, тази литература и да видим дали нашите мечти са в пълна хармония с тях. В друго писмо от литературния корпус бахаи в същия дух ще намерите :"... "Гардиън" предполага, че сте много внимателно проучване на изложението на Abdu'l-баба във връзка с въпроса за видения, сънища и др , както Abdu'l-баба е много подробно обяснени тази деликатна тема. Тук ще намерите препратки към този в "Bahá'u'lláh и новата ера," "Някои Answered Questions" и книгите на таблетките. "Гардиън" също коментира, е по този въпрос. "Накратко, няма съмнение, че видения понякога идват за физически лица, които са верни и да е от значение. От друга страна, това е на лице чрез благодатта на Бога, а не чрез упражняване на някоя от човешки способности. Това не е нещо, което човек трябва да се опитаме да се развива. Когато човек се стреми да развива способности, така че те могат да се ползват видения, сънища т.н., всъщност това, което те правят е отслабване на някои от техните духовни мощности и по този начин при такива обстоятелства, мечти и видения не са реалност, и в крайна сметка да доведе до унищожаване на характера на човек. " Разбира се, има много хора, които аз срещнах в живота, които не биха се съгласили с този цитат. Те имат различен механизъм за пресяване литература мъдрост. За всеки собствената си, казвам аз. Но този механизъм е част от мината, механизъм съм бил рафиниране за повече от половин век. Това не е моето намерение просто цитат от много източници на разбиране по този въпрос, бахаи и не-бахаи източници, въпреки че аз ще направя така че от време на време. Аз също развиха файл, две халки, пръстен по този въпрос, който ми позволява да се опитате да получите някои синтез на теоретичните ориентации на мечтите си. Време не ми позволете да довърша това есе тук. Ще се върна на тази тема на по-късна дата. Рон Цена 16-ти февруари, 2008 3-то издание __________________________ ВЪВЕДЕНИЕ В моя опит Of Dreams: 1952/3-2007/8 В бахаи Светия 1992-1993 година започнах да се събираме по-сериозно мечтата ми преживявания. Тази година беше Дух, като Всеобщата Къща на правосъдието заяви, "... възможност за размисъл върху вътрешната страна на душата." Мечтите ми преди 1992 г. са почти изчезнали от паметта ми може би с изключение на шест големи мечти и да мечтаят последователности се връща към началото на живота ми бахаи през 1952/1953. През 1992 г. аз също започна организиране на бележки имах събрани през последните шест години. Имах някои отбелязва, че започнах да се събират в последните месеци, докато живее в Катрин NT, в началото на 1986. Мнението на коментаторите на мечтите и съня теория, есета на мечтите и записки от книгите, които бях прочел, от време на време книга, която е свързана с търсене в моите мечти и значението им са започнали да се предположи, ниша за събиране. Сега, след шестнадесет години (1992-2008) на запис някои от моите мечти, водене на бележки мечти и предоставяне на точна обобщение на предишните Четирийсет години мечтата ми живот (1952-1992), имам създаде база за разбиране, база за интегриране на моите мечти в моята автобиография, доколкото това е възможно. Това есе е опит за преглед, разбиране, адекватност на гледна точка, контекст, за да започне разглеждането на основните въпроси, по-за разлика от живота ми мечта. Това, което действително ще направи с резултатите от този първоначален преглед, първоначалното разработване на моите разбирания и тези на останалите, са изготвили на е въпрос все още предстои да бъдат разработени. Каквото и да съм "прави", той вероятно ще се развива с течение на времето, ако тя се развива на всички. Подобно на много мисли, че остава само това - мисли и действия никога резултати. Може би вече са направили проекта в сферата на действие на някои от моите поеми, че намеквам, тъй като те често, за мечтите и съня ми живот. Три от тези стихотворения могат да бъдат намерени в моите две халки, пръстен право --Вестник: Обем 1,3 Дриймс 1952 до настоящетоТова е повече от век, тъй като Фройд публикува своята Тълкуване на сънищата (1900) и, разбира се, историята на мечтите в западната цивилизация датира от двете гърците и евреите, наред с другото, но това не е моята цел тук, за да отидат в тази история. Фройд казва, че сънищата са лесен път към вътрешното си живот, но има преплитане на мисълта и чувството в сънищата и лесен път, така че не е права и лесен път. Юнг каза, че е помогна за преодоляване на егоизъм, присъщи на автобиографията си и в живота си от сън процес. Той също чувствах мечтите ни помогнаха да се свържете с самостоятелно сянка. Адлер, за разлика, видях мечти като антитеза на здравия разум и реалност, наистина, тъй като техните ARCH-врагове. Нашият живот често излиза от връзка с реалността и здравия разум и мечти могат да ни помогнат да видите тази илюзорност в контекст, Адлер замина. Научно-единомислещи хора рядко мечта се казва. Това сигурно е вярно, както на жена ми и сина ми, нито от които изглежда са много се случва в живота и мечтата им и двамата са много по-научен подход към живота. Моят собствен живот мечта не е за разлика от това на по-младите ми стъпка дъщеря, която е много повече върху хуманитарните науки и изкуствата страна на интелектуална спектър. Твърдите-нос реализъм на учения резултати в един подход към мечтите, че стои като остър контраст с много други тълкувания, които гледат на сънищата като погледи на безсмъртието, фрагменти от басня, архетип, и така нататък. Поради тази причина аз намирам този реализъм привлекателна като интерпретативна система или не-система. А известен цитат от Шекспир, в която той се отнася до мечтите като "децата на празен мозък," споделя това мнение. Но това не е всичко. Литературата по този въпрос на сънища е сега контрабандата и това не е моето намерение да се предостави дори и бегъл преглед на този материал, не тук в това есе, нито другаде. Чувствам се има потенциал в съня света, потенциален Имам fathomed едва след това шестнадесет години проучване и анализ. Брайън Фини твърди, че сънищата предизвикват "очаквания от значение, че остават неизпълнени, защото на частни и косвени им характер." Страниците на моята мечта досие ще разкрие някои от тези очаквания, както и някои от моите радикални отклонения от здравия разум и реалност, хвърляйки светлина, аз вярвам, на автобиографията съм писал и чието заглавие е: Пионери в продължение на четири епохи: Проучване и в изследване на автобиография. По мое двайсет и две години от съня събиране и описание (1986-2008) и шестнадесет години години на проучване и анализ (1992-2008) то ще изглежда не често излиза от моята мечта света и да си писалка в ръка. Само когато се засягат някои неизядена храна, която остава в съзнанието ми за събуждане, може би два или три пъти годишно най-много и средно. В почти девет години от влизането им в Тасмания, 1999 до 2008 г., съм направил само 29 вписвания или три годишно. След всичките тези 22 години Имам записани само седемнадесет страниците на писмен и въвели бележки по конкретни сънища, по-малко от 1 страница на година. Ако използвам периода 1952 до 2008, петдесет и шест години, тъй като моята база данни, имам около една страница, на всеки три години, 170 думи на година, 14 думи, един месец, седмица и 3,5, може би, една дума на всеки две дни. Тази дейност, този файл, тези идеи, представете приятно ресурси и упражняване на съзерцание от време на време, когато играя с неща на моите мечти, тъй като те събужда в дългия си живот от REM и не-REM сън. REM сън е бил открит през 1953 година. Това беше първият пробив в съня емпиричната наука. Струва ми се обаче, че данните да получа е просто твърде бегло да бъде от голяма полза. Моите научни интереси са най-участие в други области на живота, а не мечта проучване. 1953 е значително година, с Божието Царство началото като го е направил тази година, от гледна точка на бахаи. Разбира се, в повече от половин век, тъй като след това (1953-2008), е налице огромен увеличение на емпирично изследване на сънищата, съня и свързаните с тях въпроси и проблеми. Но това не е моето намерение тук да се спра на тази контрабандата и литература, проблемите на съня, или наистина, повечето от проблемите, които се появиха в проучването на мечтите си. Този файл е по-скоро лични със задна дата, така да се каже. Може би в бъдеще, в продължение есе на тема, аз ще се разшири приложното поле на кабинета ми. Като "Abdu'l-баба казва:" най-прекрасно и вълнуващо движение се появи в света на съществуване през тази година, 1953, mirabile dictu. Нека да се види какви открития и прозрения се появи в края на годините на моята зряла възраст и старост от по-нататъшното изследване на мечтите и от развитието на бахаи Вяра, с който са свързани над същия половин век. 16-ти февруари, 2008 3-то издание (Публикувано на: GLOBAL ONENESS ОБЩНОСТ ЗА: 26 / 8 / '08) 08-27-2008, 02:13 ч. Re: някои разсъждения на четиридесетте години на мечтите Много интересни есета. Аз не поддържат регистри на моите мечти, но може да започне. Тя може да се окаже много полезно за мен и моя духовен растеж, когато гледам назад през годините, тъй като това изглежда е направил за вас. |
||||||||||
|
|
|
Подобни Теми
|
||||
| Нишка | Thread начинаещи | Форум | Отговори | Последно мнение |
| Старт тук! Въведение в сънотълкуването | Jonas1 | Dream споделяне | 82 | 09-16-2009 06:21 ч. |
| Ярки сънища извън тялото | mysticbee | Dream споделяне | 5 | 09-10-2009 04:52 ч. |
| Тълкувания | heart4peace | Поддръжка & Предложения | 7 | 07-23-2008 07:26 ч. |
| Lifeline | kingskid | Dream споделяне | 2 | 07-22-2008 04:22 ч. |
| странно страшни сънища | ily | Dream споделяне | 0 | 06-29-2008 01:42 ч. |
| Тагове |
| Thread Инструменти | |
|
|
|
|